cover image
Egyéb

Előnyben a Fradi a Szeged ellen

2015. április 10. 18:12

Elkezdődött a rájátszás az E.ON férfibajnokságban, az alapszakasz negyedik Ferencváros az ötödik Szegedet fogadta, és nagy csatában 10-9-re legyőzte, így előnybe került a két győzelemig tartó párharcban.

Ahogyan előzetesünkben már jeleztük, szoros mérkőzésre van kilátás a négy közé jutásért vívott párharc első felvonásán, tekintve, hogy a két alapszakasz-mérkőzésen mindössze egy gól volt a különbség a két együttes között.

A Népligetben 10-9-re nyert a Fradi, Szegeden 8-8-ra végeztek. A rájátszás más tészta, itt minden borulhat, itt minden és annak az ellenkezője is előfordulhat.

A hazaiak keretét kisebb sérülések sújtották, valamint a két ausztrál légiós is csak később tudott bekapcsolódni a munkába, hiszen a világliga kaliforniai selejtezőjében játszottak.

A mérkőzés 18 óra 30 perckor kezdődik. Élő közvetítésünk pedig itt indul:

watch?v=pPEm_ZjDZ8s&feature=youtu.be1. NEGYED:

"Szia, jöttünk nyerni" - így köszönt oda a sorok írójának Manhercz Krisztián, a szegediek játékosa. Eltökélt szegediek érkeztek a Népligetbe, persze a Fradit sem kell félteni, nagy lehetőség számukra, hogy az elődöntőbe kerüljenek.
watch?v=yC9QTCz34_Q&feature=youtu.be  
1. PERC: Az első támadás a Fradié volt, de elég gyorsan eladták a labdát a hazaiak, hogy aztán a Szeged is így tegyen. 

2. PERC: Katonás Gergely passzolt Joel Swiftnek, aki megszerezte a vezetést - 1-0. Egy emberelőnyt hagyott ki aztán a Szeged, Kiss Csaba passzol Semannak, aki Gárdonyiba lőtt. Megúszott a Fradi, Avramovic lövését védte Meixner. A Szeged elöl maradt, Seman azonban nagyon csúnyán fölélőtt.
 
4. PERC: Jól védekezett a Fradi, Varga Zsolt lövése a blokkban akadt el. Szegedi előny következett, amelyet aztán Varga Zsolt használt ki, 1-1.
 
5. PERC: Megérkezett a maroknyi, ám annál hangosabb szegedi szurkolócsoport, már ők is láthatták Kiss Csaba gólját, 1-2.
 
6. PERC: Nem sikerült a Fradi fórja, Ernyey Márk lőtt fölé. A következő előny sem jött össze, Varga Zsolt időkérése után, csakhogy a kipattanó a Fradihoz került, Csapó Miklós ismétlése pedig a hálóba jutott - 2-2.
 
7-8. PERC: Kiss Csaba kiállítása után elvették a labdát a hazaiaktól, majd jött a szegedi fór, időt kért Varga Péter. A szegedieknek is 2 métert fújtak, majd jött Meixner kimozdulása, amely után Avramovics föléemelt. Maradt a 2-2 a negyed végén.
 
2. NEGYED:
 
1. PERC: Avramovics bombagóljával előny a Fradinál, 3-2
 
2. PERC: Manhercz Krisztián kicsit elhajolt, majd nagy gólt lőtt lapos lövésével, 3-3. Nem sokkal később Kolozsi Marcell lőtt Meixner Marcellbe, a következő támadásnál pedig Gárdonyi András védett nagyot.
 
5. PERC: Két kimaradt előny után Varga Zsolt szerzett akciógólt, 3-4. A 6. perc elején Marnitz Gergő egyenlített emberelőnyből, Meixner csak beleérni tudott. 4-4.
 
8. PERC: Elég idegesen alakult a negyed vége, sorozatos hibák után a 8. perc közepén Jansik Szilárd talált be, 5-4. Ezzel zárult a félidő.
 
3. NEGYED:
 
1. PERC: Egy kimaradt hazai lövés és egy eladott labda - ez történt a negyed első percében. És a második is majdnem hasonló módon pörgött le, azzal a különbséggel, hogy a Szeged eljutott egy lövésig, igaz, a Digi Sport operatőrét találta el a próbálkozás.
 
3. PERC: Kimaradt egy Fradi-lövés, aztán emberelőnybe került a hazai csapat, előbb kapufát lőtt Roach, majd a kipattanót Marnitz Gergő lőtte be, 6-4. A szegediek is megkapták a fórt, Palotás Gergely lőtt nagy kapufát.

4. PERC: Csapó Miklós éles szögből óriási gólt lőtt, 7-4, elhúzott a Ferencváros. Manhercz Ádám góljával közeledett a Szeged, a játékvezetők gólt mutattak a közeli húzás után (a testvér adta fel neki), 7-5.
 
5. PERC: Sánta ellen fújtak hibát, jöhetett a Fradi, jött a kiállítás is (Kiss Csaba ment ki), amely után Varga Zsolt kért időt. Egy Regős-húzást hatástalanított a fór végén Meixner. 
 
7. PERC: Újra Manhercz Ádám talált be, de most nagyon tisztán, Swift kiállítása után lőtt a kapuba, 7-6. A negyedbe még két kapusbravúr fért bele, itt is, ott is, főszereplők ők a meccsen.
 
4. NEGYED:
 
1. PERC: Jansik és Avramovics tüntette el Semant, 5 méteres, amelyet Varga Zsolt értékesített, 7-7. Azonnal válaszolt a Fradi, Nyéki Balázs használt ki egy emberelőnyt, elég hamar, 8-7.
 
2. PERC: Varga Zsoltnak jött meg a lövőkedve, de a blokkban elakadt a labda, majd Csapó lőtt kapufát. Már a 3. percben jártunk, amikor Seman harcolt ki emberelőnyt, Manhercz Krisztián használta ki, 8-8.
 
3. PERC: Nyéki Balázs második gólja nagyobb volt, mint az első, megint a Fradinál az előny, 9-8. 
 
5. PERC: Előbb a Fradi hagyott ki egy fórt, majd Kiss Csaba lőtt a blokkba. Meixner Marcell védése jött ezután, majd Varga Zsolt kipontozódott, a fórt pedig Marnitz Gergő használta ki, 10-8. Meg is jött a hazai drukkerek hangja.
 
6. PERC: Szegedi előny után kért időt Varga Péter. Kiss Csaba fölélőtte az előnyt.

7. PERC: Manhercz Krisztián kettős fórt lőtt be - 10-9.

8. PERC: Semant kiküldték, fórban az FTC, amely lepörgette az időt, a végén lőtt csak - a Szegednek nyolc másodperce maradt, ez semmire sem volt elég - előnybe került a párharcban a Ferencváros.
 
Izgalmas, változatos mérkőzést játszott a két csapat, és végül ugyanaz az eredmény született, mint az alapszakaszban, ebben a felállásban. Sokszor hallottuk a sípot, sok emberelőnyös helyzet adódott mindkét együttes előtt, más kérdés, hogy igazán egyik fél sem tudta ezeket nagy számban kihasználni. Éppen ezért maradt végig szoros a mérkőzés.

Amikor 3 góllal elhúzott a Ferencváros, talán elhitték, hogy már meg is van a mérkőzés, de nem így történt, mert Manhercz Ádám két góljával visszajöttek a szegediek, és az egyenlítésre is megvolt az esélyük. A vendégeknél Varga Zsolt volt a vezér, egészen a kipontozódásáig, de a Manhercz-testvérek is kitettek magukért, a hazaiknál Marnitz Gergő volt elég bátor, és igaza is volt, három góljával a legeredményesebb játékos lett hazai oldalon.

Semmi sem dőlt el, a következő mérkőzés Szegeden már egészen más hangulatban zajlik majd, ezzel együtt a Fradi megtartotta a pályaelőnyét.

Varga Zsolt (Ferencváros): „Ahogy jósoltuk, nagy küzdelmet hozott a találkozó, hiszen két nagyjából egyenlő erőt képviselő csapat csapott össze. A nagy tét okozta feszültség, idegesség okozhatta, hogy olyan helyzeteket is kihagytunk, amelyeket máskor csukott szemmel is belövünk, így nem voltunk képesek könnyebbé tenni a találkozót. De nyertünk, és összességében ez a lényeg. Az első lépést megtettük, de figyelmeztettük a csapatot, hogy ez még csak a nyolc vagy maximum tizenkét negyedes párharc első része, avagy a neheze csak eztán következik. Megyünk majd Szegedre, ahol ennél is nehezebb lesz.”

Varga Péter (Szeged): „Főleg támadásban voltunk görcsösek, a kidolgozott helyzeteinket kis százalékban tudtuk csak értékesíteni. Ha az elején jobban koncentrálunk, és nekünk sikerül ellépnünk, minden máshogy lehetett volna. Ők mentek el, mi futottunk az eredmény után, dolgoztunk rendesen, sajnos nem értük utol őket. A hittel, az akarattal nem volt gond, sőt ez utóbbi inkább kicsit görcsössé tette a fiúkat támadásban, le kell majd lazulnunk. Gratulálok a Ferencvárosnak, megérdemelten nyert, folytatás Szegeden.”

Eredmény - E.ON férfibajnokság, rájátszás az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:

Ferencváros–Tiszavirág-Szeged-Diapolo 10–9 (2–2, 3–2, 2–2, 3–3)
Gólszerzők:
Marnitz G. 3, Nyéki 2, Avramovics 2, Csapó, Jansik Sz., Swift, ill. Varga II Zs. 3, Manchercz K. 3, Manhercz Á. 2, Kiss Cs.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Ferencváros javára
Vízilabda hírek
ftc
szeged
ferencváros
varga péter
varga zsolt