cover image
Egyéb

A Fradi-Szeged csemegével indul a rájátszás

2015. április 10. 10:24

Az elődöntőbe kerülés a tét, két olyan együttes nyitja a "playoffot", amelyek már az alapszakaszban is szoros meccseket játszottak. Népliget, Digi Sport 1, 18 óra 30 perc.

Két dolog volt a fő záloga annak, hogy a párharc összejött. Az egyik, hogy a szegediek parádés hajrát produkáltak az alapszakasz végén, hiszen utolsó hét mérkőzésüket megnyerték. A másik, hogy a nagy hajrá mellett a BVSC is besegített a Szegednek, hiszen az utolsó előtt körben legyőzte a Honvédot, így a Vad-csapat visszacsúszott a hatodik helyre (ők játszanak az Egerrel ennek megfelelően).

A Fradi és a Szeged rendkívül szoros és izgalmas mérkőzéseket vívott az alapszakaszban, ősszel 10-9-re nyertek a zöldek a Népligetben, február végén pedig 8-8-as döntetlen született Szegeden. Hogy a két csapat mennyire hasonló játékerőt képvisel, azt a számok mutatják meg a legjobban (már ha az eddigi két számsor nem lett volna elég).

A csapatok alapszakasz-mérlege:
Ferencváros: 26 meccs, 16 győzelem, 2 döntetlen, 8 vereség
Szeged: 26 meccs, 16 győzelem, 1 döntetlen, 9 vereség

Amíg a Szeged még játszott a múlt héten (a KSI-t verte idegenben, ezzel lett ötödik), addig a Fradi nem (pontosabban edzőmeccseket igen, például az OSC-vel és a BVSC-vel), hiszen a Honvéd elleni mérkőzést már korábban lejátszották. Az egyébként nem sikerült valami fényesen, tekintve, hogy kikaptak 9-3-ra a Népligetben. A zöldek ausztrál légiósai a kaliforniai világliga interkontinentális selejtezőn voltak érdekeltek a múlt héten. Sőt, nemcsak érdekeltek voltak, hanem meg is nyerték a tornát, és ott lesznek majd Bergamóban, a szuperdöntőben. A klub tájékoztatása szerint Aidan Roach vállsérülést szenvedett a tornán, így a héten nem tudott teljes értékű edzéseket végezni. Marnitz Gergő ujjsérüléssel bajlódik, Regős Áronnak a karja fáj, de vélhetően mindenki összeszedi magát a pénteki meccsre.

Varga Zsolt vezetőedző így látja a helyzetet a rájátszás rajtja előtt:

"Úgy állítottuk össze az elmúlt hetek programját, hogy a fizikai és a taktikai edzés mellett a regenerálódás, a pihenés is szerepet kapott. Még a Szolnok elleni bajnoki héten megkezdtünk egy alapozó munkát, a következő héten ezt technikai edzés egészítette ki, míg ezen a héten már teljes egészében a Szeged elleni taktikával foglalkoztunk. Azzal, hogy nem szerepeltünk az utolsó fordulóban annyi előnyünk van, hogy több idő állt rendelkezésre a rájátszás első meccsére felkészülni. Mivel 10 napja nem játszottunk tétmeccset ezért az edzésprogramba több kétkaput is beiktattunk, hogy a játékosok ne zökkenjenek ki a ritmusból. Az biztos, hogy az első egy-két negyed nehéz lesz, fel kell venni a rájátszás hangulatát és ritmusát is. A Szeged meggyőző formában érkezik az első összecsapásra. Abban bízunk, hogy összeraktuk úgy a védelmünket, hogy a vendégek centereit és a meghatározó, erős lövőiket semlegesíteni tudjuk. Szeretnénk a nyitómeccset megnyerni és előnybe kerülni, de azt azért hangsúlyoznám ez a párharc legalább nyolc, de maximum 12 negyedből áll."

Varga Péter, a szegediek mestere így várja a találkozót:

"Nagyon sokat készültünk a párharcra, egész héten a Fradira hangoldótunk. Azt gondolom, hogy két azonos képességű csapatról van szó, az alapszakaszban is bebizonyosodott ez, egyszer egy góllal nyertek ők, egyszer döntetlen lett a vége. A pillanatnyi forma dönt majd pénteken, és a további meccseken is. Azon felesleges most elmélkedni, hogy kinek jelent előnyt vagy hátrányt, hogy a Ferencváros a múlt héten nem játszott, ez majd a meccs után derül ki, kinek kedvez. Az biztos, hogy mi lendületben vagyunk, remélem, ez kitart a folytatásra is. Szerencsére mindenki egészséges a csapatban, nagyon várjuk a meccset."

Bajnoki rájátszás a négy közé jutásért, 1. mérkőzés:

Ferencváros-Tiszavirág-Szeged-Diapolo - 18 óra 30 perc (Digi Sport 1)
Népliget, vezeti:
Horváth, dr. Marosvári
Vízilabda hírek
ftc
szeged
ferencváros
varga péter
varga zsolt