Egyéb

Komjádi Kupa: a szegediek büszkék a bronzéremre

2023. március 26. 21:49

Ez nem véletlen, megérdemelten ért fel a dobogóra a Szegedi Vízipóló Suli, a vasárnapi bronzmérkőzésen a BVSC ellen nyertek egy 34 gólos meccset.

Ahogyan arról írtunk, a Ferencváros nyerte meg a Komjádi Kupa idei sorozatát, egy kiválóan küzdő és játszó Eger ellen, előtte a bronzmeccset a Szeged 18-16-ra húzta be a BVSC ellen.

A szegediek így a tavalyi ifiérem után ismét dobogóra állhattak egy utánpótlás-sorozatban, ráadásul a legrangosabb kupakiírásban.

Juhász Zsolt, az SZVPS vezetőedzője érthetően boldogan nyilatkozott a meccs után:

„Nagyon örülök a bronzéremnek, mert a szegedi vízilabdának minden érem nagyon nagy dolog. A sportág kezd kiteljesedni Budapesten kívül is, mégis mindig nagy eredmény egy vidéki érem, különösen a felnőttvízilabda előtti utolsó utánpótlás korosztályban, az U23-ban. A csapatunk 14 tagjából nyolcan 18 éves ifisták voltak, erre vagyok leginkább büszke, arra, hogy ilyen utánpótlásedzőink vannak, akik ilyen gyerekeket nevelnek ki számunkra. Szerettünk volna döntőbe jutni, de a Ferencváros a három stabil felnőttválogatottjával más kasztot képviselt ebben a mezőnyben."

Pörge Zsombor, a szegediek játékosa ezen a meccsen is remekelt, három gólig jutott:

„Nagyon jó szereplésnek tartom a miénket, szerettünk volna döntőt játszani, de a bronzmeccsből is szerettük volna kihozni a legtöbbet. Tudtuk, hogy itt, a két vesztes csatájában már nem a taktika a legfontosabb, hanem az, hogy ki akarta jobban a győzelmet. Mi akartuk szerintem, örülök, hogy sikerül hazavinnünk ezt a bronzérmet."

Leinweber Olivér vezeti az ifibajnokság góllövőlistáját, most is tevékeny részese volt a sikernek.

„Gondoltuk, hogy egy erős csapatunk van, több játékosunk is a felnőttkeret tagja. A cél az volt, hogy bekerüljünk a legjobb négybe. Pesten az UVSE ellen kezdtünk, úgy gondolom, egy viszonylag sima meccsen sikerült nyernünk. Otthon a Pécs ellen a végét egy kicsit szorossá tettük, de jó meccset játszottunk, magabiztosan nyertünk. Sajnos, vagy nem sajnos, megkaptuk a Fradit, tudtuk, hogy ők a legnagyobb esélyesei ennek a kupának. S bár beleadtunk mindent, sajnos, ők bizonyultak erősebbnek csütörtökön. A BVSC ellen sikerült egy nagyon sok gólos, emberelőny-emberhátrány meccsen győzedelmeskedni két góllal. Hatalmas élmény, egy-két játékosnak ez volt az utolsó esélye arra, hogy utánpótlás érmet szerezzen, nagy öröm és büszkeség, hogy ez sikerült."

A vesztes csapatból Batizi Benedeket kérdeztük, leginkább arról, hogy az Eger elleni elődöntőt vagy a bronzmeccs elvesztését sajnálja jobban:

„Mindkettőt. A legutóbbi meccs után is nagyon csalódott volt a csapat minden tagja, nagyon szerettünk volna döntőt játszani, a BVSC nagyon régen játszott Komjádi Kupa-döntőt. Én évek óta nem jutottam döntőbe, szintén nagyon akartam. Valamennyire rendeztük a sorokat, a bronzmeccsen is nagyon akartunk szerintem, lőttünk 16 gólt, a védekezésünk viszont gyenge láncszem volt, nem állt össze a védekezésünk. Nem láttam még olyat, hogy egy csapat 18 kapott góllal meccset nyer, nagyon sajnálom ezt az egészet, mostantól már csak a bajnokságra kell figyelnünk."
Vízilabda hírek