cover image
Egyéb

Vári Attila lemond az elnöki tisztségről

2022. október 14. 11:52

Sajtóközlemény
 
Kiadja: Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség Elnöke
Tárgy: Lemondás
 
A mai nappal lemondok a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki tisztségéről.

Az elkövetkezendő időszakban teljes szívvel és figyelemmel kívánok új feladatomra koncentrálni, a magyar vízilabdasport legmeghatározóbb fejlesztésére, a Nemzeti Vízilabda Képzési és Módszertani Központ létrehozására. Az új fejlesztési központ szervezeti rendszerének és alapjainak a kidolgozását kollegáimmal az elmúlt években elkezdtük. A fejlesztési központ kiemelt programja a magyar vízilabdaéletnek, amely a teljes hazai utánpótlásképzést kívánja nemzetközi szinten is a legmagasabb szintre emelni. Rendkívüli örömömre szolgál, hogy erre a feladatra fókuszálhatók, egy régóta várt álom válhat ezáltal valóra a vízilabdacsalád számára.

A mai napon nyújtott tájékoztatásomat a szövetség elnöksége elfogadta. A következő feladatunk a közgyűlés összehívása, a szavazatszámláló és mandutámvizsgáló bizottság felállítása, és az új elnök megválasztása. Ebben a folyamatban továbbra is segítem a szövetséget, hogy mielőbb új elnököt választhasson a közgyűlés.

Büszke vagyok arra, hogy elnökségi munkám alatt kiemelkedő időszakon vagyunk túl a vízilabdasportág életében. A tokiói olimpián sokaknak szereztünk örömet a páros, női- és férfiválogatott éremszerzéssel, a tavalyi és idei évben világszinten egyedülálló utánpótlás-sikereket értünk el. A vízilabdacsalád méltán büszke a hazai rendezésű sikeres világeseményekre. Ezek közül is kiemelkedik a rendkívül rövid idő alatt jól megszervezett idei vizes világbajnokság. Sikeresen elvégzett feladatként tekintek a COVID-időszakban megrendezett hazai vizes nemzetközi eseményekre és a bajnokság színvonalas lebonyolítására.

Rendkívül hálás vagyok Magyarország Kormányának, a magyar történelem legnagyobb sportfejlesztési programjának megvalósításáért és a vízilabdasportág iránti töretlen támogatásért. Külön szeretném megköszönni a vízilabdacsaládnak, beleértve a játékosoknak, a sportszakembereknek és kollégáimnak, nem utolsó sorban pedig szponzorainknak, támogatóinknak, tudományos és együttműködő partnereinknek, akikkel közösen dolgoztunk ebben a kiemelten sikeres, ámbár nehézségekkel tűzdelt időszakban.

Úgy értékelem, hogy a vízilabdasportág kiemelkedő időszakot él át, a sikereknek és a stabilitásnak köszönhetően. Éppen ezért nyugodt szívvel passzolom a labdát a következő elnök számára.
 

Vízilabda hírek
vári attila