cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Új feladat, ezt kell megoldani!”

2017. szeptember 16. 18:35

Horváth János és stábja igyekezett kirángatni a melankóliából a csapatot (ma délelőtt kirándulás szerepelt a programban), ami érzése sikerült, ám természetesen mindez a vasárnap 18 órakor kezdődő, roppant erős oroszok elleni bronzmeccsen dől el. A rengeteg munka megkoronázása lenne az érem.

„Ha könnyű lenne, mindenki ezt csinálná..."
 
No, igen, nem véletlen említette Horváth János Kemény „Fecsó bá" egyik örökbecsűjét, utalva arra, hogy a sportág utánpótlásában bizony alaposan kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Tulajdonképpen nincs is esélyes, mert a spanyol, a görög vagy éppen az orosz éppen olyan erős, mint a többiek, ami jelentősen nehezíti az éremszerzést, ugyanakkor globális szemüvegen vizsgálva igencsak jót tesz a sportágnak. És bizony jelentősen felértékelődik az érem - márpedig a magyar válogatott vasárnap ilyen céllal ugorhat medencébe!
 
„A spanyolok elleni elődöntő után érthetően bilifüle hangulat volt a csapaton belül, igyekeztünk a játékosokat felrázni - kezdte a szakvezető a helyzetjelentését. - Délelőtt elmentünk Vallettába kirándulni kicsit, ami úgy érzem, a hasznunkra vált, oldódott ugyanis a hangulat. Nyilván ők még gyerekek, könnyebben túl tudják magukat tenni bizonyos dolgokon, ami egyet jelenthet azzal, hogy holnap kettőzött erővel, az úgymond régi hévvel megyünk a csatába. Kezd helyreállni az önbizalmuk, bizakodóak vagyunk, mindazonáltal így is roppant nehéz dolgunk lesz."
 
Csapatunk vasárnap 18 órától játszik Oroszország ellen, amely nem sok hiányzott, hogy az elődöntőben legyőzze Montenegrót. „Kardomba dőltem volna az orosz kolléga helyében... Történt, hogy a legjobb játékosa nem vette észre a végén, hogy kiállították, és azzal az ötméteressel kaptak végül ki. Nagyon jó csapatuk van, három olyan lövővel, akik a mezőnyben benne vannak a top ötben. Egyenrangú partnerei mindenkinek, várhatóan velük is éles meccset játszanak. Továbbra is tartom, hogy döntőt kellett volna játszanunk, de most új feladat áll előttünk, ezt kell megoldani."
 
Az edző kitért arra, hogy a felkészülési tornákon mindig négyben lévő horvátok a 7. helyért küzdhetnek, a szerinte jelenleg legkomplettebb olaszok a szerbekkel csatáznak majd az 5. helyért, ami kristálytisztán világít rá arra, hogy az utánpótlás-világversenyeken tulajdonképpen semmi sem meglepetés. És annak az ellenkezője sem...
 
„Ismeretes, milyen sok gonddal küszködtünk, már a felkészülés kezdete előtt volt, aki kidőlt, kulcsjátékosoknak voltak hatalmas gondjaik - említhetem itt ugye Fekete Gergőt vagy Schmölcz Normant -, majd itt kint is folytatódott a pechszéria Konarik Ákos sérülésével, így írta az élet, nem volt szerencsénk. Ez persze nem magyarázkodás, elvégre a vízben lévő magyar válogatott mindig a legerősebb csapat. Csupán azért említem meg, mert a sok probléma ellenére is ott vagyunk a legjobbak között, amiért feltétlen dicséret illeti a játékosokat. Nagyon szeretném, hogy éremmel térhessenek majd haza, ám ezért még rettentő keményen meg kell dolgozni."
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A vasárnapi program
A 7. helyért: Görögország-Horvátország, 15:00
Az 5. helyért: Szerbia-Olaszország, 16:30
A 3. helyért: Magyarország-Oroszország, 18:00
Döntő: Spanyolország-Montenegró, 19:30

Az Eb teljes eredménysora: itt
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta