cover image
Női
Utánpótlás

U16-os leány vb: Újabb sima diadal, irány a legjobb 8!

2024. július 1. 12:37

A címvédő magyar válogatott 16–5-re legyőzte Thaiföldet az U16-os leány világbajnokság keresztjátékában, amivel bejutott a torna negyeddöntőjébe.

Az egyenes kieséses fázisba lépett a manisai U16-os leány világbajnokság, a keresztjátékban Thaiföld várt a címvédő magyar válogatottra. A thaiok másodikként végeztek a hollandok mögött az A-csoportban (amelynek csak két tagja volt), míg a mieink könnyedén nyerték meg a D-jelű hármast Dél-Afrika és Kazahsztán előtt. 

Eleinte nehezen találtunk fogást a lelkesen játszó ázsiaiakon, aztán körülbelül két perc elteltével sikerült kihasználni, hogy hiányosan rendeződtek vissza, Füle Barbara büntette meg őket. Ezután tulajdonképpen lőgyakorlatot tartottunk, amit a thai kapufák bántak leginkább, de a negyed vége felé Kenéz Kincső először pontosan ejtett, majd pontosan is pattintott a kapujukba.

A folytatásban Tóth Freia is bemutatott egy remek ejtést, majd ők is felkerültek a táblára ötméteresből, erre Keszthelyi Sára is értékesített egyet. Kisvártatva a thaiok megszerezték centerből az első akciógóljukat is, odaát Kenéz egy újabb jó pattintással háromra növelte saját találatainak számát. Aztán Alaksza Kinga ötösét védte a thai kapus, a kipattanóra viszont a magyar tehetség ért oda előbb, és akkor már nem hibázott. Hetzl Adrienn-nek szabaddobásból sült el a keze a negyed legvégén, félidőben ezzel 8–2-re vezettünk.

A második félidő első gólját az ázsiaiak dobták igencsak távolról, a mieinknek viszont kellett jó három és fél perc, mire Hetzl révén be tudtak köszönni ebben a periódusban. Szalkai Hanga végigvitt egy megúszást, az utolsó másodpercekben pedig egy büntetőt is bevarrt, nyolcra növelve ezzel a különbséget.

Hetzl a negyedik etap elején is remekelt és simán megverte a védőjét egy az egy ellen, majd Kenéz is hozzászólt ismét a meccshez egy ejtéssel, aztán Keszthelyi is pontosan fejezett be egy lefordulást. Azért tőlük is besurrant egy lövés a jobb alsóba, majd Dimitrovics Nia centerből állította vissza a közte 11-et, amire egy szép kapufással válaszoltak. Az utolsó szó azonban Tóthé lett, aki beállította a 16–5-ös végeredményt, ezzel pedig a magyar válogatott bejutott a legjobb 8 közé! Folytatás kedden 17:00-tól, a negyeddöntőben Görögország lesz az ellenfél.

Végeredmény, leány U16-os világbajnokság
Keresztjáték
Thaiföld–Magyarország 5–16 (0–3, 2–5, 1–3, 2–5)

Magyar gólok: Kenéz 4, Hetzl 3, Keszthelyi, Szalkai, Tóth 2-2, Alaksza, Dimitrovics, Füle 1-1.