cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

U15-ös Fiú Eb: vasárnap kezdetét veszi a burgaszi kontinensviadal

2019. július 20. 12:00

Július 21. és 28. között Bulgária ad otthont a Fiú U15-ös korosztály első világversenyének. A burgaszi kontinensviadalon tizenhat nemzet küzd az Európa-bajnoki címért, köztük Derekas Szilárd és Kiss Csaba tanítványai.

Március végén négy európai nagyvárosban (Nizza, Koper, Podgorica, Tbiliszi) huszonkét nemzet korosztályos válogatottja csapott össze a bulgáriai kontinensbajnokságon való részvételért. Varga Tamás és Nádor Zsombor legénysége Podgoricában, a C-jelű kvintettben harcolt a továbbjutást jelentő első négy pozíció egyikéért, a házigazda Montenegróval, Moldáviával, Oroszországgal és Törökországgal egyetemben. A magyar kiválóságok sikerrel vettek valamennyi akadályt, az oroszokat nagy csatában, 12-10-re, a törököket 17-3-ra, a moldovaiakat 20-4-re, a vendéglátó montenegróiakat pedig kilenc találattal, 15-6 arányban győzték le. A mieink tehát csoportjukat megnyerve, veretlenül kvalifikálták magukat a 2004-es korosztály történetének első Európa-bajnokságára.

Az azóta edzőváltáson átesett garnitúra - a csapat irányítását az utánpótlás válogatott edzőként megannyi előkelő helyezést elérő Derekas Szilárd, valamint a húsz évvel ezelőtt maga is Európa-bajnokságot nyerő Kiss Csaba vette át - júniusban kezdte meg a felkészülést. A fiatalok az Európa-bajnokságra többek közt egy horvátországi és egy olaszországi tornával hangoltak - utóbbit veretlenül nyerték meg a magyar fiatalok, miután Egyesült Államokat 12-9-re, Horvátországot 9-6-ra, a házigazdákat pedig 15-8-ra győzték le. 

A vasárnaptól vasárnapig tartó kontinensviadalon a mieink Horvátországgal, Szlovákiával és Romániával kerültek egy csoportba. Derekas Szilád és Kiss Csaba legénysége első ízben vasárnap regggel 9-kor Szlovákia nemzeti együttesével csap össze.
Fotó: Kovács Cs. Tamás

Fotó: Kovács Cs. Tamás

 
Az Eb-csapat
Kapusok: Csite Lóránd, Gyapjas Viktor
Mezőnyjátékosok: Fekete Paolo, Nagy Ákos, Szépfalvi Gergő, Besenyei Áron, Barics Bence, Gaszt Roland, Tamás Kevin, Kis Ferenc Ágoston, Országh Mihály, Tymcyna Máté, Mészáros Bálint, Szalai Péter, Pál-Szabó Norbert
Edzők: Derekas Szilárd, Kiss Csaba, Vincze Balázs

Fiú U15-ös Európa-bajnokság
Bulgária, Burgasz, 2019. július 21-28.

A csoportbeosztás
A-csoport:
Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Románia
B-csoport: Spanyolország, Görögország, Törökország, Bulgária
C-csoport: Olaszország, Grúzia, Hollandia, Oroszország
D-csoport: Szerbia, Montenegró, Szlovénia, Fehéroroszország
 
A program - csoportmérkőzések (magyar idő szerint - Bulgáriában egy órával előrébb járnak)
2019. július 21., vasárnap

08:00 Magyarország-Szlovákia
2019. július 22., hétfő
14:00 Magyarország-Horvátország
2019. július 23., kedd
19:30 Magyarország-Románia
Fotó: Kovács Cs. Tamás

Fotó: Kovács Cs. Tamás


Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú korosztályos tehetséggondozó 2004