cover image
Szövetség

TAO-tájékoztató

2023. február 21. 21:09

Tájékoztatás az Európai Bizottságnak a látvány-csapatsportágak támogatását biztosító támogatási rendszer meghosszabbításáról szóló döntéséről, valamint a 2023/2024-es támogatási időszakra vonatkozó sportfejlesztési programok benyújtásáról.

Tájékoztatjuk T. Tagszerezeteinket, hogy az Európai Bizottság a 2022. november 9. napján bejelentett, a látvány-csapatsport támogatási program (TAO program) meghosszabbítására irányuló SA.104802 (2022/N) számú kérelmet pozitívan bírálta el, és döntése alapján a TAO program 2029. június 30. napjáig meghosszabbításra került. A program célja továbbra is a hat legnépszerűbb csapatsport fejlesztése Magyarországon azáltal, hogy a kereskedelmi vállalkozások adókedvezmények formájában járulnak hozzá az intézkedés hatálya alá tartozó sporttevékenységekhez.

A fentiekre tekintettel, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) tagjaként működő – látvány-csapatsport támogatás igénybevételére jogosult – sportszervezeteknek (beleértve a hivatásos sportszervezeteket is) lehetőségük van a 2023/2024-es támogatási időszakra vonatkozóan sportfejlesztési programkérelem benyújtására az MVLSZ erre a célra rendszeresített elektronikus kérelmi felületén (EKR).

Kérdés esetén az MVLSZ TAO Igazgatóságának munkatársai szíves rendelkezésükre állnak.

Budapest, 2023. február 21.

MVLSZ TAO Igazgatóság

Szövetségi hírek