cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Szépségtapasz az oroszok ellen – az 5. helyért játszhatunk

2018. szeptember 1. 17:47

Ifjúsági leány válogatottunk 13–11-re legyőzte Oroszországot a belgrádi világbajnokság helyosztóján, így vasárnap az 5. helyért folytathatja Hollandia ellen.

Tekintettel arra, hogy a mieink és az oroszok is az érem reményében érkeztek Belgrádba, érthetően két csalódott csapat csapott össze az alsóházi meccsen. Lányaink a spanyoloktól kaptak ki a negyeddöntőben, a rivális a görögökkel nem bírt – egymás ellen aztán a védekezéssel kevesebbet törődve felettébb góldús partit vívtak.

Az első negyed 4-4 és a második negyed 2-2-je után a harmadikban 5-5-tel igazolták, hogy megvan bennük a potenciál, sorra születtek mindkét oldalon az akciógólok. Ebben a történetben az jelentette a feltétlen pozitívumot, hogy kilenc játékosunk is gólt jegyzett, avagy nem egy-két emberre hárult a feladat.

hunsrblanyok1.jpgA negyedik negyedben a kipontozódott Rybanksa Natasa nélkül is el tudott lépni kettővel a csapat, amit már képtelen volt kiegyenlíteni Oroszország, azaz 13-11-re győzni tudott válogatottunk. Így vasárnap 18 órától az 5. helyért játszhat Hollandia ellen.

„Ismerjük jól az oroszokat, tudjuk, hogy sokat kockáztatnak, mégis az elején elkövettük azokat a gyermeteg hibákat, amit korábban is – így elfordultak rólunk, talált gólokat szereztek. Sokat cseréltem, kerestem azt a hét játékost, aki képes lehozni ezt a meccset, s végül sikerült megtalálni. Magyar Alda feljavult a végére a kapuban, kevesebbet hibáztunk, így tudtunk nyerni, aminek azért örülök, mert nagy presztízsértéke van, illetve fontos, hogy azért egy szinte alá ne kerüljünk. A hollandok ellen egy jó meccset szeretnénk játszani, nagy küzdelemre számítunk, ráadásul talán nálunk is csalódottabb az ellenfél, hiszen amíg mi a harmadik helyre vártuk magunkat, addig ők feltétlen döntőesélyesek voltak” – értékelt Faragó Tamás.

A vb-ről a helyiek ezen a linken élő közvetítéssel tudósítanak a meccsekről!
 
hunsrblanyok3.jpg Leány ifjúsági világbajnokság, Belgrád
Az 5-8. helyért
Magyarország-Oroszország 13-11 (4-4, 2-2, 5-5, 3-1)
Gólszerzők: Ármai 2, Pap M. 2, Utassy 2, Kudella 2, Petőváry, Muzsnay, Faragó B., Rybanksa, Dömsödi, ill. Chagochkina 3, Panfilova 2, Pystina 2, Lapteva 2, Popova, Topychkova
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A magyar válogatott
Kapusok: Magyari Alda  (POLO SC), Pápai Barbara (UVSE)
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita (FTC), Dömsödi Dalma (Szentes), Faragó Berta (BVSC), Huszti Vanda (Dunaújváros), Kudella Panna (Szentes), Muzsnay Fanni (FTC), Pap Mónika (UVSE), Peresztegi Nagy Kinga (POLO SC), Petőváry Luca (BVSC), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC ). Női utánpótlás-igazgató: dr. Faragó Tamás. Edző: Petőváry Zsolt
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot) 

További eredmények
A 11. helyért
Üzbegisztán-Kazahsztán 13-14
A 9. helyért
Új-Zéland-Kanada 9-5
Az 5-8.helyért
Egyesült Államok-Hollandia 7-8
Elődöntő
Spanyolország-Görögország 13-9
Olaszország-Ausztrália 7-5

További program
Szeptember 2., vasárnap

A 7. helyért
Oroszország-Egyesült Államok, 16:40
Az 5. helyért
Magyarország-Hollandia, 18:00
A 3. helyért

Görögország-Ausztrália, 19:20
Döntő
Spanyolország-Olaszország, 20:40
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
Leány ifjúsági vb-keret
faragó tamás