cover image
Férfi
Utánpótlás

Sorsoltak a fiúk U16-os vébéjére

2024. február 14. 10:57

Az U15-ben Európa-bajnok együttesünk számára igazán a negyeddöntőben kezdődik majd a vb, ahol a szerbek várhatnak a fiúkra.

Dohában ma kisorsolták a fiú U16-os világbajnokság csoportjait. Igazi megarendezvény lesz Máltában, hiszen 32 együttes vesz részt (remélhetőleg), még Afrikából is érkezik három csapat. Pont emiatt ezen a vb-n a „kétdivíziós” formulát parkoltatják, a sorsolásnál a legutóbbi vb első nyolc helyezettje került az első kalapba, a többi 24 együttest egy nagy kehelyből húzták, azaz akár egy durvább csoport is összeállhatott volna, de nem így történt.

Juhász Zsolt fiainak a németek elleni mérkőzés tűnik relatíve keményebbnek, Szingapúr és Lengyelország aligha jelent komolyabb akadályt. A csoportokból az első két helyezett jut tovább, mi minden bizonnyal a B-kvartett másodikjával, jó eséllyel Csehországgal (vagy Bulgáriával) meccselünk majd. A haddelhadd a negyeddöntőtől indul: szinte biztos, hogy a szerbekkel találkozunk a nyolc között, a remélt elődöntő pedig a spanyol-amerikai ágról érkező vetélytárssal szemben esedékes.

 

Férfi U16-os világbajnokság, Málta (június 18-24.)

A-csoport: Szerbia, Kína, Peru, Kolumbia

B-csoport: Spanyolország, Bulgária, Csehország, Zimbabwe

C-csoport: Magyarország, Szingapúr, Németország, Lengyelország

D-csoport: Egyesült Államok, Új-Zéland, Izrael, Hollandia

E-csoport: Olaszország, Grúzia, Mexikó, Franciaország

F-csoport: Montenegró, Szlovénia, Dél-Afrika, Egyiptom

G-csoport: Horvátország, Kanada, Törökország, Ausztrália

H-csoport: Görögország, Málta, Kazahsztán, Románia