cover image
Utánpótlás

Serdülő fiú ob-döntő: nem adtak esély az esélyesek

2023. május 26. 21:43

Lehengerlő magabiztossággal győzött a felsőházi rájátszás végén a serdülő ob tabellájának első négy helyezettje: a legszorosabb meccs is ötgólos különbséget hozott. Úgy fest, az igazi csata csak a négy között kezdődik a házigazda Pécsi Sportiskola, a KSI, az FTC-Telekom és a BVSC-Zugló főszereplésével.


A nyitómeccset a felsőházat százszázalékos mérleggel megnyerő BVSC-Zugló nagyon simán söpörte be a Szolnokkal szemben. A félidőben már 8-3-ra vezettek a vasutasok, és később sem álltak le, így végül nyolcgólos különbséggel győztek – Balogh Botond volt a legeredményesebb játékosuk, 4 góllal.

DSC07053.JPGSokkal zavarbaejtőbb differencia alakult ki a második találkozón, ahol a Vasas gyakorlatilag semmiféle ellenállást nem tudott tanúsítani az FTC-Telekommal szemben. A Fradi 1:55 perc alatt elment 3-0-ra, miközben a piros-kékek teljesen hadilábon álltak a gólszerzéssel – végül a harmadik játékrész vége felé, 22 perc után tudtak betalálni, amikor már 12-0 állt a táblán... Lugosi Csongor vitte a prímet a zöldeknél, hibátlan lövőstatisztikával (4/4).

Egy ideig sokkal izgalmasabban alakult a KSI és a Genesys-OSC csatája – az első gól például csupán hat másodperccel az első szünet előtt született meg, amikor Nagy Zalán Márk simított be egy sportiskolás emberfórt. A második negyedből is jócskán lepörgött az idő, amikor az OSC is megszerezte az első gólját, akkor viszont gyorsan kettőt, így visszajöttek 3-2-re. Nagy Zalán és Benedek Mór kettőse ugyanakkor szépen muzsikált a KSI-ben, az első öt gólon ők ketten osztoztak, később egy újabb ötössel már 6-2-re ment a favorit. Az OSC-seknek ismét egy felvillanásuk akadt, akkor viszont hármat lőttek zsinórban két perc alatt, így 7-5-nél megint akadt némi izgalom. Majd 9-5 után is, avagy a OSC-féle üldözőverseny negyedik negyedbeli „részhajrája” 9-7-re alakította az állást, és hamarosan még előnyük is akadt, hogy egyre csökkentsék a különbséget, ám ez kimaradt, és Benedek negyedik góljával, akcióból eldöntötte a meccset – egyébként a legenda fia lett a KSI legjobbja ezen a mérkőzésen.

DSC08178.JPGAz utolsó negyeddöntőn a házigazda pécsiek az UVSE fiataljaival csaptak össze – ebben a korosztályban kivételesen a házigazdák számítottak esélyesebbnek, hiszen harmadik helyen zártak, míg a lilák hatodikként érkeztek a végjátékba. És a különbség az idő előrehaladtával egyre komolyabb lett: a pécsiek negyedenként két góllal növelték előnyüket. Végül kilenccel nyertek egy olyan meccsen, ahol a kapura menő lövések aránya is sokat elmond (21-11), illetve az újpestiek előnykihasználása (17/1) is.

Fiú serdülő nyolcas döntő (Pécs)

Negyeddöntők

BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa 15-7
FTC-Telekom–Vasas SC 17-2
KSI–Genesys-OSC 12-7
Pécsi Sportiskola–UVSE 14-5

Szombati program
Az 5-8. helyért
14.00 Szolnok–OSC
15.30 Vasas–UVSE
Elődöntők
17.00 BVSC–KSI
18.30 FTC–Pécs
Utánpótlás