cover image
Utánpótlás

Serdülő fiú ob-döntő: BVSC–Fradi az aranyért

2023. május 27. 22:19

Az első kiemelt BVSC-Zugló simán jutott túl a KSI-n, az FTC-Telekom drámai meccsen, a házigazda pécsiek legyőzésével került a fináléba a serdülő fiúk nyolcas döntőjében.

A hazai pécsiek és a ferencvárosiak elődöntője felettébb eseménydús nyitórészt hozott, 1-1 után a Fradi három gólt lőtt zsinórban, és az első nyolc perc végén 5-2-re vezetett. A második rész kihagyott zöld fórral indult, a másik oldalon viszont Fiedler Bence azonnal betalált, így 6-2 helyett 5-3-ra álltak a felek, hogy aztán öt perc kőkemény, de eredménytelen csatározása után Varga Benedek akciógólja egyre csökkentse a különbséget. Az első negyed nagy szórásához képest a másodikban lefagyó Fradi-támadósorból végül 18 másodperccel a nagyszünet előtt Paján Bátor ötméteresből törte meg a csendet, így a félidőben 6-4-re vezettek a fővárosiak.

Akiknek a küszködése folytatódott a harmadik játékrészben is, míg az ekkor elöl-hátul összeszedettebbnek tűnő pécsiek 57 másodperc alatt egyenlítettek a Fiedler-Holl kettősnek hála. És újabb három perc őrlést követően Holl Gábor révén már a hazaiak vezettek – végül Simon Sebestyén gyötört be egy fórt csaknem hat perc után, kiegyenlítve az állást a zárórész előtt (7-7). Az utolsó részben elképesztő csata zajlott, Zeman Márton akciógóljával ismét a Fradi került előnybe, ám Holl a következő támadásban kapott fórból újfent egalizált – azaz rém izgalmas 4:47 perc elé néztünk.

Az is volt, csakhogy egyik együttes sem tudott betalálni – a zöldek időkérés után sem lőtték be az előnyüket, míg a pécsiek akcióból próbálkoztak többször, ám nekik sem sikerült a hálóba préselniük a labdát. Végül Lugosi Csongor szállított egy újabb fórt az FTC-nek centerből, amit a meccsen egyébként nem túl eredményesen durrogtató Paján Bátor kihasznált másfél perccel a duda előtt (az egykori kiváló pólós fia 12/3-as lőlappal zárt). A pécsieknek így is adódott három lövésük a maradék 90 másodpercben, utoljára emberelőnyből, ám Holl labdájára odaért Balla Ferenc, így az ifibajnokság után a serdülőknél is aranyért mehetnek a zöld-fehérek.
 
bvscksi.jpg A másik elődöntőben a második negyed közepéig tartotta magát a KSI az alapszakaszt és a felsőházi rájátszást is fölényesen nyerő BVSC ellenében, sőt, egy ízben még vezettek is a sportiskolások 3-4-nél. Aztán 5-5-öt követően komoly zakatolásba kezdett a vasút – két gól a szünet előtt, kettő utána (utóbbiak 62 másodpercen belül), és már 9-5 állt a táblán. A 4-0-ás rohamot aztán egy fóron belül kapott büntető értékesítésével akasztotta meg Benedek Mór (igaz, a KSI ama bizonyos centerből született vezető találatot követő nyolc percben csupán két ötméteres-gólt tudott összehozni). Majd a duda előtt egy másodperccel egy fórból 9-7-ig kapaszkodott vissza a KSI, ám Regős Vince Áron remek centerezése (a vér nem válik vízzé...) a negyedik negyed harmadik percében eldöntötte a meccset. Csendes Roland ugyan előnyből megint szépített, ám az egész mérkőzésen brillírozó Balogh Botond hatodik gólja húsz másodperccel később lezárta a nyitott kérdéseket – később újabb két találat fölényessé tette a BVSC sikerét. 

Az 5-8. helyért vívott keresztbejátszás hasonló forgatókönyvet hozott: akadt egy „thriller”, melyen a Szolnok 3-8-ról fordított az OSC ellen, míg az UVSE simán legyűrte a Vasast.

Serdülő fiú nyolcas döntő, Pécs
Elődöntők
BVSC-Zugló–KSI 13-8
Pécsi Sportiskola–FTC-Telekom 8-9
Az 5-8. helyért
Szolnoki Dózsa–Genesys-OSC 11-10
Vasas–UVSE 5-10

A vasárnapi program
10.00 – a 7. helyért: OSC–Vasas
11.30 – az 5. helyért: Szolnok–UVSE
13.00 – bronzmérkőzés: KSI–Pécs
14.30 – döntő: BVSC–FTC
Utánpótlás