cover image
Egyéb

Őrült csata után ötméteresekkel nyert a KSI

2015. április 11. 13:18

Az UVSE az utolsó negyedben 9–9-re mentette az alsóházi rájátszásbeli partit, ám a ráadásban végül a hazaiak voltak jobbak, így ők kerültek lépéselőnybe.

Várható volt.

Várható volt, hogy kiegyenlített erők végletekig kiélezett küzdelmét hozza az alsóházi rájátszás KSI–UVSE partija – nem is kellett csalatkoznunk.

Ennél izgalmasabb nem is lehetett volna az első felvonás.

A Széchy medencében megtartott mérkőzést a vendégek kezdték jobban: Tóth Kristóf centergólja után Kovács Róbert akciógólja következett, miközben a sérült centere, Fejős Róbert nélkül küzdő hazaiak képtelenek voltak Laboncz József kapujába találni. A jeget aztán Kalanovics Balázs törte meg, aki hat a hat ellen bombázott a kapuba. A nagy hirigben Korényi Balázs is akciógólt szerzett (1–3), amely után Kovács Gergő következett szintén teljes létszám mellett.

Már ekkor sejteni lehetett, kemény csata lesz végig.

Kovács Róbert újabb fórt lőtt be, Marnitz Márk azonban csapata harmadik akciógóljával zárkózott mínusz egyre (3–4).

A második negyedben folytatódott a hatalmas küzdelem, gólt azonban sokáig nem jegyezhettünk fel, jól állták a sarat a védelmek és a kapusok. Hanem aztán a 15. percben Zerinváry Lóránd villant egyet (a negyedik KSI akciógól), majd egy elpuskázott UVSE-fórt követően Miklós Levente következett (az ötödik KSI-akciógól!), avagy Horváth János tanítványai nagyszünetre megfordították az állást (5–4).

A mérkőzés második része is maga volt a hullámvasút: az UVSE Tóth Zoltán és Tóth Kristóf találataival fordított (5–6), ám a KSI ismét visszavette a vezetést: Balla Viktor újabb hazai akciógólt szerzett, majd Kalanovics fórból jelezte tehetségét.

Az UVSE igyekezett, de Németh Zsolt vezetőedző nem lehetett elégedett, hiszen a lövések nem találtak utat a jól védő Kardos Gergely kapujába. Sőt, miután Marnitz Márk 52 másodperccel a negyed vége előtt „betett” egy fórt, először vezetett két góllal a KSI (8–6)!

Az UVSE azonban a záró felvonásban döntetlenre tudta menteni a partit! Kovács Róbert a maga rutinjával szerzett akciógólt, amelyre ugyan Szöllősi Krisztiánnak centerből volt válasza, de Zentai Tamás fórból, és Szatmári Kristóf akcióból szintén eredményen volt, avagy 1.42-vel a vége előtt 9–9-et mutatott az eredményjelző. Mindkét csapatnak lett volna lehetősége a maga javára billenteni a mérleg nyelvét, ám egyik nem járt sikerrel. A feszültséget jól jelezte, hogy két másodperccel a vége előtt Balla Viktor (KSI) és Zentai Tamást (UVSE) végleg cserével kiállították, sőt a dudaszó után Kovács Róbert piros lapot kapott.

Pedig biztos lőtt volna ötméterest…

Mert azok következtek.

Kell-e mondani, egy teljes kör, azaz öt-öt lövő után is döntetlenre végeztek a felek…

Csupán a harmadik lövők, Korényi Balázs és Hangody György hagyta ki.

Következtek újra az első lövők, akik közül ezúttal Tiba Péter hibázott, így Marnitz Márk a győzelemért lőhetett.

Belőtte, így a KSI szerzett előnyt a két győzelemig tartó párharcban.

Eredmény - E.ON férfibajnokság, rájátszás a 11–14. helyért, 1. mérkőzés
KSI SE–UVSE-Hunguest Hotels 9–9 (3–4, 2–0, 3–2, 1–3) – ötméteresekkel 5–4
Gólszerzők:
Marnitz M. 2, Kalanovics 2, Miklós, Kovács G., Balla, Szöllősi, Zerinváry, ill. Kovács R. 3, Tóth K. 2, Tóth Z., Szatmári, Korényi, Zentai
A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a KSI javára

Vízilabda hírek
ksi
uvse