cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Ők utaznak Barcelonába: Decker Ádám

2013. július 21. 11:00

Decker Ádám a válogatottban még csak egy bronzéremig jutott, azt is Universiadén szerezte, így a világbajnokságon szeretne dobogón végezni.


Fotó: Szaka József

Fotó: Szaka József

2012 októberében mutatkozott be a felnőtt csapatban a 29 éves védő, aki klubszinten már jó pár sikert tudhat maga mögött.

Öccsével, Decker Attilával a BVSC-ben kezdték karrierjüket, majd az Egerben is csapattársak voltak. Ádám két ezüst, két bronz és két kupagyőzelem után otthagyta a hevesieket és a bajnok Vasasba igazolt. A fővárosban is jöttek a sikerek: első évében rögtön kupagyőztes lett, majd 2010-ben, a bajnoki döntőben épp az Egert győzték le, csakúgy, mint 2012-ben.

Tavaly ismét váltott, a bronzérmes Szegedhez szerződött, de a bajnoki elődöntőben a Szolnok útjukat állta.

A cseljabinszki Világligán bizonyított a szövetségi kapitánynak, Benedek Tibor ugyanis beválogatta a barcelonai keretbe.

"Azt szeretném, hogy egy olyan kép alakuljon ki a válogatottról, hogy az elitbe tartozunk és Magyarország komoly tényező a vízilabdában. Ezen túl, hogy döntőt játszunk, vagy aranyat nyerünk, már csak hab a tortán. Nem szeretném, hogy akciógól szülessen rólam, de a legszorultabb pillanatban a legkeményebb meccsen is szeretnék gólt szerezni, vagy összehozni egy kiállítást a csapat javára. Az első négy hely valamelyike a reális elvárás, főleg ha sikerül elkapni a riválisok közül valakit, mondjuk a szerbeket vagy Montenegrót" - mondta Decker Ádám.

Fotó: Kovács Anikó

Fotó: Kovács Anikó

Név: Decker Ádám

Sapkaszám: 7

Születési idő: 1984. 02. 29.

Válogatottság/gólok: 18/7

Klubjai:
1992-2004 BVSC-Brendon
2004-2009 ZF-Eger
2009-2012 TEVA-Vasas-UNIQA
2012- A-Híd Szeged

Eredményei:
Universiade bronzérmes
Ifjusági Európa-bajnok,
2x Magyar Bajnok
5x Magyar Kupa Győztes

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Barcelona 2013
decker ádám
barcelona
bemutatás