cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő: 25 lőtt góllal melegítettünk az elődöntőre

2022. november 4. 12:31

A Bíró Attila irányította válogatott a tenerifei viadal utolsó csoportmeccsén 25-9-re győzte le Új-Zélandot, így csoportmásodikként játssza szombati elődöntőjét az Egyesült Államok ellen.

Új-Zéland válogatottja Brazília visszalépése után kapott indulási jogot - nem titkoltan azzal a céllal vesz részt a tornán, hogy meccsről meccsre tanulva, építkezve fejlessze csapatát. Nos, ha azt vesszük, hogy a spanyolok ellen 21-4-re, Ausztrália ellen 14-5-re kapott ki, a célját eddigi teljesítette.
 
És kijelenthetjük, a mieink ellen tovább javult - a 9 lőtt gólja is erről árulkodik. Egészen szép gólokat szerzett, több emberelőnyös helyzetét is ügyesen játszotta meg, így kijelenthető, az elődöntő előtt, a spanyolok elleni vereség után kifejezetten hasznos meccsen vívhatott válogatottunk.
 
Tulajdonképpen sokszor afféle hurrávízilabda zajlott a medencében (nyilván ez segítette az ellenfelet), amely során természetesen érvényesült a nagyobb játékintelligencia, a nagyobb tudás, a dinamika - temérdek labdaszerzés, sok lefordulás jellemezte Bíró Attila csapatának játékát.
 
Az első negyedet 5-2-re, a másodikat már 8-5-re nyerte válogatottunk. Fordulás után sem változott sokat a játék képe, más kérdés, a védekezésre már jobban odafigyelt csapatunk, igaz, az új-zélandiak is fáradtabbak voltak. Gurisatti Gréta megszórta magát, de Máté Zsuzsanna és Faragó Kamilla sem tétlenkedett. Az ötméterest a 16 esztendős, tehetségét ezúttal is megvillantó Hajdú Katára bízták a lányok, de Pőcze Panna is feliratkozott a gólszerzők közé. Az első félidőben Magyari Alda, a másodikban Neszmély Boglárka védett, készült a folytatásra a 25-9-re nyerő társaság.
 
Amely természetesen nagyságrendekkel nehezebbnek ígérkezik, ugyanis a szombati elődöntőben a címvédő, az olimpiai- és világbajnok Egyesült Államok lesz az ellenfél.

„Nem tettünk különbséget az ausztrál, a spanyol és az új-zélandiak elleni mérkőzés között, mindent ugyanúgy csináltunk. A cél a kötelező győzelem volt, amit szép gólokkal teljesítettünk. Egy-két kiugró egyéni teljesítményt láttam, jónéhány fiatal játékosunk bizonyított ezúttal is. Akadt, amikor fel kellett emelni kicsit a hangom a védekezés miatt, a könnyen szerzett gólok okán az első félidőben hajlamosak voltunk hátul belealudni egy-egy szituációba – ezt jól használta ki az ellenfél, amely játéktudásban nyilvánvalóan ebből a mezőnyből lefelé lóg ki, ugyanakkor van olyan szintű csapat, hogy ezeket a hibákat kihasználja. A második félidőre rendeztük a sorokat a védekezésben is, elégedett vagyok. Természetesen a találkozó egyúttal már a szombati elődöntő jegyében is telt, miként a péntek délután is úgy telik, hiszen edzünk egyet. Várjuk az amerikaiak elleni meccset nagyon” – értékelt a mérkőzés után Bíró Attila.
 
Női Világliga Szuperdöntő, Santa Cruz (Tenerife)
 
A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
 
Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Keszthelyi Rita (CN Mataro, spanyol), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova, olasz)
Szövetségi kapitány: Bíró Attila. Edző: Tóth László. Kapusedző: Áts Bertalan
 
A PROGRAM
 
A-csoport: Hollandia, Egyesült Államok, Kanada, Olaszország
B-csoport: Ausztrália, Magyarország, Spanyolország, Új-Zéland
 
Csoportmérkőzések
2022. november 2., szerda
 Ausztrália - Magyarország 7-9
Hollandia - Egyesült Államok 6-9
Kanada - Olaszország 9-16
Spanyolország - Új-Zéland 21-4
 
2022. november 3., csütörtök
Kanada - Egyesült Államok 5-11
Hollandia - Olaszország 18-11
Ausztrália - Új-Zéland 14-5
Spanyolország - Magyarország 15-11
 
2022. november 4., péntek
Új-Zéland - Magyarország 9-25 (2-5, 5-8, 1-5, 1-7)
Gólszerzőink: Gurisatti 6, Faragó 4, Máté 4, Hajdú 4, Vályi 2, Parkes 2, Keszthelyi, Leimeter, Pőcze
 
További eredmények
Hollandia - Kanada 11-11 - ötméteresekkel 3-4
Egyesült Államok - Olaszország 11-10
Spanyolország - Ausztrália 12-5
 
2022. november 5., szombat
09:40: az 5-8. helyért: Olaszország-Új-Zéland
11:20: az 5-8. helyért: Ausztrália-Kanada
13:00: Elődöntő: Spanyolország-Hollandia
14:40: Elődöntő: Egyesült Államok-MAGYARORSZÁG
 
2022. november 6., vasárnap
A 7. helyért     9:40
Az 5. helyért   11:20
A 3. helyért     13:00
Döntő 14:40
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila