cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga: félpályás gól, izgalmak, győzelem!

2013. június 1. 20:05

Már 6-2-re és 9-5-re is vezetett női válogatottunk a Világliga pekingi Szuperdöntőjének nyitónapján az oroszok ellen, de 10-10 után Szűcs Gabi távoli bombája kellett a győzelemhez

Bujka Barbara és Alekszandra Antonova duplájával indult a meccs, az első negyed végén Antal Dóri is lőtt egyet, 25 másodperccel a negyed vége előtt, ezzel vezettünk 3-2-re. Ezután beindult a gépezet, elhúztunk 6-2-re, ám ezt követően Prokofjeva két távoli góllal közelebb hozta az oroszokat – mielőtt azonban idegeskedni kezdtünk volna, Tóth Ildi egy zseniális svédcsavarral, centerből, nyolc másodperccel a duda előtt 7-4-re alakította az állást.
Egy gyors gólváltást követően – nálunk Keszthelyi Rita lőtt álomszép gólt egy keresztpasszból, két méterről – jött nem csupán a meccs, de az egész nap gólja: Szűcs Gabi a félpályán túlról akasztott be egy szédületes gólt, hörgött is a lelátón helyet foglaló háromezer néző becsülettel. 9-5-nél úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben, csakhogy az oroszok, mint oly sokszor, elkezdték a visszakapaszkodást: Prokofjeva közelről talált be, majd egy időkérés után Liszunova értékesített egy emberelőnyt, így 9-7-ről kanyarodtunk rá a zárórészre.
Eseménydúsan indult a negyedik negyed, az első percben előbb Antonova fejezett be egy emberelőnyt, majd Tóth Ildi harcolt ki egy ötméterest, amit Antal Dóri értékesített, 10-8-ra vezettünk. Ám a levegő egyre csak forrósodott, hiszen előbb Bjelova lőtt gólt, 3:59-cel a vége előtt, majd Karimova szerzett lehetetlen szögből akciógólt, így 10-10 állt a táblán.
Fotók: Russell McKinnon

Fotók: Russell McKinnon

Szerencsére, az utolsó szó a miénk volt: Szűcs Gabi – aki az első negyedben elhibázott egy büntetőt – ezúttal a félpályánál kicsit közelebbről, nyolc méterről lőtte el labdát, másodpercekkel a támadóidő lejárta előtt, és az megakadt a hálóban: 48 másodperc volt még, ám a következő orosz támadást sikerült hatástalanítani, így csapatunk győzelemmel kezdte pekingi szereplését.
Megjegyzendő: a három pont sokat ér, a csoport másik meccsén ugyanis a kínaiak büntetőkkel győztek az amerikaiak ellen, azaz a másik két vetélytárs rögtön pontvesztéssel indította a csoportmeccseket.

Merész András, szövetségi kapitány:
– Igen nehéz meccs volt, ahhoz képest, hogy ez még csak a csoportkör. Az a helyzet, hogy szörnyen fáradtak voltunk a hosszú utazás után, még küszködünk az átállással. De ez csak az egyik rész: miután számunkra a világbajnokság a legfontosabb, délelőttönként még keményen edzünk a tornateremben, keményen úszunk, úgyhogy ennek a fényében különösen nagy öröm, hogy sikerült győznünk. Az egyébként nem lepett meg, hogy az oroszok visszajöttek, az új edző, Mihail (Nakorjakov) alatt mást nem is várhatunk tőlük. Tőlünk viszont szintén az várható, hogy sosem adjuk fel, ezért sikerült győzni.

Takács Orsolya:
– Jól játszottunk, mert meg akarjuk mutatni itt is, meg persze a világbajnokságon is, ami miatt elég keményen edzünk most is. Másfél negyedig jól ment a játék, utána jött egy hullámvölgy, de ez most természetes. A lényeg, hogy végül mégiscsak sikerült nyernünk, ami az oroszok ellen sosem könnyű.

Jegyzőkönyv

Magyarország–Oroszország 11-10 (3-2, 4-2, 2-3, 2-3)
Vezette: Jaume TEIXIDO (spanyol), Massimo SAVARESE (olasz)
Magyarország: Kasó, Illés, Antal 2, Miskolczi 1, Takács, Horváth B. 1, Keszthelyi 1, Tóth I. 1, Bujka 2, Garda, Menczinger 1.
Oroszország: Karnauh, D. Antonova, Prokofjeva 3, Karimova 1, A. Antonova 3, Bjelova 1, Liszunova 2, Grinyeva, Tyimofejeva, Beljajeva, Ivanova, Krimer.
Emberelőnyök: 4/3, ill. 8/1
Ötméteresek: 2/1, ill. –

A csoport másik mérkőzésén:
Kína–Egyesült Államok 11-11, ötméteresekkel 5-4.
Fotók: Russell McKinnon

Fotók: Russell McKinnon

 
Fotók: Russell McKinnon

Fotók: Russell McKinnon

 
Fotók: Russell McKinnon

Fotók: Russell McKinnon

 
Vízilabda hírek
Női válogatott