cover image
Női
Felnőtt Válogatott

Női válogatott: az első összetartás az új kapitányokkal

2023. szeptember 18. 13:16

Kihirdette a női válogatott első, szeptember 25-26-ai összetartására meghívott játékosok névsorát Mihók Attila és Cseh Sándor.

Huszonnyolc játékost vár az első keretedzésekre a kapitánypáros – a többség a BL-selejtezőkről érkezik (kivéve a kiemelt egrieket), azaz úgymond lendületből kanyarodnak rá a lányok erre a különleges alkalomra, hiszen első ízben találkoznak így, együtt a két új szakvezetővel Mihók Attilával és Cseh Sándorral, valamint az új stábbal.

„Minél több mindenkit szeretnénk látni, mit tudnak mutatni egy egymás elleni játékban, ehhez egy-egy csapatot alakítunk ki két-két sorral, ezért kaptak ennyien meghívót – magyarázta Mihók Attila szövetségi kapitány. – Alapként a tavalyi Universiade-csapat, illetve az elmúlt egy-két évben a bővebb felnőttkeret tagjaként már számba vett lányokat hívtuk meg az eddigi válogatottak mellé.”

Ugyanakkor a múlt pénteken világbajnoki aranyérmet nyert U20-as csapat potenciális kerettagjait még nem dolgoztatják meg a trénerek – nekik most elengedhetetlen a regeneráció.

„Egyelőre őket hagyjuk pihenni. Én úgy látom, bár erről még egyeztetünk Benczur Marcival is (az U20-os szövetségi edzője), hogy három-négy lány biztosan megkapja a lehetőséget, hogy itt újra bizonyítson – tette hozzák Mihók Attila. – Igaz, azt mindig elmondjuk, hogy a junior és a felnőtt szint azért még távol áll egymástól, de ez nem jelenti azt, hogy aki ennyi idősen megüti a nagyok nívóját, az ne kapná meg a lehetőséget. Lesz annyi mérkőzés a következő hónapokban, hogy mindenki megmutathassa, itt a helye a csapatban.”

Cseh Sándor társkapitány jelezte: kivételesen nem a szigeten találkoznak a hölgyek. „Vidéki helyszínen tervezzük az összetartást, hogy a lehető legkevesebb mozgás legyen és a lányok minél jobban tudjanak koncentrálni mindenre, amit kérünk tőlük – elsősorban a szárazföldi munkára, a megbeszélésekre, a sok videózásra.”

 

Női válogatott összetartás (szeptember 25-26.)

Játékosok:

Ármai Zita BVSC

Baksa Vanda UVSE

Dobi Dorina Dunaújváros

Faragó Kamilla UVSE

Farkas Tamara FTC

Garda Krisztina Dunaújváros

Gurisatti Gréta FTC

Horváth Brigitta Dunaújváros

Jancsó Patrícia BVSC

Katona Zsófi Eger

Keszthelyi-Nagy Rita CN Mataro

Kiss Alexandra FTC

Kuna Szonja FTC

Leimeter Dóra FTC

Maczkó Lilla Dunaújváros

Magyari Alda UVSE

Mahieu Géraldine Dunaújváros

Máté Zsuzsanna FTC

Pál Réka Dunaújváros

Parkes Rebecca Eger

Peresztegi-Nagy Kinga UVSE

Pőcze Panna FTC

Rybanska Natasa UVSE

Szabó Nikolett Dunaújváros

Szellák Csenge Eger

Szilágyi Dorottya Eger

Torma Luca Eger

Vályi Vanda FTC

Szakmai stáb

Mihók Attila szövetségi kapitány

Cseh Sándor társ-szövetségi kapitány

Kardos Krisztina kapusedző 

Horváth Ákos masszőr 

Dr. Pavlik Attila csapatorvos 

Búza Balázs videós

Zrubecz Zsófia sportpszichológus 

Fridvalszki Marcell erőnléti edző

Horváth Viktória csapatmenedzser