cover image
Női
Felnőtt Válogatott

Női válogatott: az első keretszűkítés

2023. december 20. 9:42

Nehéz szívvel, de öt játékostól – meglehet, ideiglenesen – elköszönt a két kapitány a női válogatottnál: szerdától 18 játékossal folytatódik az Eb-felkészülés.

Megtörtént az első szűkítés, öt játékosnak köszönte meg az eddigi munkát Cseh Sándor és Mihók Attila – Baksa Vanda, Dobi Dorina, Mészáros Kata, Peresztegi-Nagy Kinga és Torma Luca nélkül folytatja a keret a felkészülést.

„Egyelőre tizennyolc fővel készülünk tovább, a két ünnep között a spanyolországi edzőtáborba pedig tizenhatan megyünk, azt követően jelöljük ki a 15 fős Eb-csapatot – mondta Cseh Sándor. – Év vége van, rossz idő, vírusok repkednek, ezt múlt héten is megtapasztaltuk, azaz az Eb-t követően is nagyobb létszámmal akarjuk majd folytatni a vb-felkészülést, úgyhogy akiktől most el kellett köszönnünk, azok is visszakerülhetnek még a keretbe, ha úgy alakul.”

Cseh Sándor egyébként bevallotta, nem várt érzelmi megpróbáltatást jelentett a szűkítés. „Az elmúlt években az utánpótlásban több ilyenben is volt részem, az ember azt hiszi, megszokja, ehhez képest úgy találtam, hogy még nehezebb volt, mint eddig bármikor. Talán azért is, mert női sportolóknál ez még inkább megterhelő lelkileg: olyanoktól elköszönni, akik ugyanúgy beleadtak száz százalékot minden edzésen, mint a többiek. Én személy szerint, és ezt Attila nevében is mondhatom, nagyon-nagyon sajnáltuk a most kimaradó játékosokat, de egyszerűen nem tudunk, mit csinálni – egy válogatottnál egy világverseny előtt nincs más út.”

A kapitány elmondta, a kínaiak elleni párosmérkőzést követően a spanyolországi túra egy újabb komolyabb lépcsőfok, több kétkapus gyakorlással, illetve egy (talán két) hivatalos mérkőzéssel az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes ellen, Barcelonában.