cover image
Női
Klub

Női kupák: EK-négyes döntőben a BVSC

2024. március 23. 20:12

Míg a Bajnokok Ligájában már csak presztízscsaták maradtak – az UVSE és az Eger búcsúzott győzelemmel –, addig az Euro Kupában a BVSC-nek még izgulnia kellett. Nem is a francia Nancy elleni győzelemért, az simán meglett, sokkal inkább azért, hogy a triesztiek legyűrjék a Spandaut, amit végül csak összehoztak, így a zuglóiak bejutottak a négyes döntőbe.

A Bajnokok Ligájában többek között egy magyar rangadó maradt a zárókörre: az Eger–Fradi meccsen igazából sok nem múlott, hacsak nem a Fradi második helye – ehhez a zöldeknek két pontot kellett volna szerezniük vendégként. Bár a bajnokságban elég simán nyertek néhány hete, ezúttal jóval nagyobb csata zajlott a vízben, elvégre most már mindkét vb-ezüstérmes ász, Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca is visszatért a bajnoki címvédőhöz.

Ennek megfelelően igencsak kiegyensúlyozott mérkőzés zajlott, a szokványos fordulatokkal – a nagyszünet előtt nem sokkal még a hazaiak vezettek 5-3-ra, a harmadik negyed közepe felé már 5-7 állt a táblán, hogy aztán a zárórészben ismét az Egernél legyen az előny 8-7-nél. Vályi Vanda akciógóljával egyenlített aztán az FTC, majd egy-egy kimaradt fór következett. Végül Szellák Csenge akciógólja 1:36-tal a duda előtt a hazaiak javára döntötte el a találkozót, így a Fradi maradt a harmadik.

Szép presztízsgyőzelemmel búcsúzott az UVSE az idei BL-től: a Vouliagmeni ellen kissé hullámzó játékkal ugyan, de sikerült begyűjteni a három pontot. Sok tétje nem volt a meccsnek, legfeljebb annyi, hogy kétgólos sikerrel a második helyen végzett volna a gárda. Az erős, 4-1-es kezdés jó alapnak tűnt, ezután azonban a görögök lőttek négyet zsinórban, és innentől komoly birkózássá alakult a csata. Az újpestiek visszavették az irányítást, a negyedik részben elmentek 9-7-re, utána azonban a hellének találtak be, és a maradék másfél percben adódó három emberelőnnyel már nem tudtak élni a mieink.

A Dunaújvárosnak nem volt sok esélye a címvédő Sabadell otthonában – egy derűs, 30 gólos meccset hoztak össze Garda Krisztáék, amelyen végül is sikerült helytállniuk becsülettel. 

Az Euro Kupában a BVSC már péntek este letudta a kötelezőt, 24-2-re győzött a mindössze kilenc játékossal érkező francia Nancy ellen (Koltay Nadine és Mészáros-Farkas Kata 7-7 gólt szerzett) – ugyanakkor a zuglóiak sorsa Triesztben dőlt el. Remélhettük, hogy a már csoportgyőztes olaszok valamelyest komolyan veszik a Spandau elleni mérkőzést. Mondjuk úgy, többé-kevésbé sikerült nekik, elvégre meglehetősen szoros gyömöszölés zajlott a medencében, ám végül 7-8 után a hazaiak lőtték az utolsó két gólt, így a BVSC-t vitték magukkal a négyes döntőbe. 

 

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló

B-csoport: Astralpool Sabadell (spanyol)–Dunaújváros 18-12

Végeredmény: 1. Sabadell 15, 2. Alimos 6, 3. Mulhouse 5, 4. Dunaújváros 4

C-csoport: DIGI-Eger–FTC-Telekom Budapest 9-8

Végeredmény: 1. Mataro 16, 2. Ethnikos 7, 3. FTC 6, 4. Eger 5

D-csoport: UVSE–Vouliagmeni NC (görög) 9-8

Végeredmény: 1. Olympiacos 18, 2. Vouliagmeni 9, 3. UVSE 9, 4. Mediterrani 0

 

Női Euro-kupa, csoportkör, 6. forduló

B-csoport: BVSC-Zugló–Grand Nancy (francia) 24-2, Trieste (olasz)–Spandau 04 (német) 9-8

Végeredmény: 1. Trieste 18, 2. BVSC 9, 3. Spandau 9, 4. Nancy 0

(egymás elleni eredmények: BVSC–Spandau: 14-5, 14-15)

A mérkőzésekre kattintva statisztika nyílik.