cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Női junior-vb: „mindenki a becsületéért küzd"

2017. szeptember 7. 19:29

Biztató taps hallatszott az uszodakertből, miután Petrovics Mátyás szövetségi kapitány szólt néhány szót a lányokhoz a spanyolokkal szemben 15-8-cal elveszített vb-döntő után. Azután jöhetett a publikus értékelés.

15–8-as vereséget szenvedett a magyar válogatott a spanyolok elleni negyeddöntőben, így a folytatásban az 5–8. helyért küzdhet Petrovics Mátyás együttese, amelynek első ellenfele Olaszország lesz majd.
 
„Azt nem mondom, hogy sokkal több volt ebben a mérkőzésben, de azért valamivel több lehetett volna – mondta Petrovics Mátyás. – Sajnos, amitől tartottam, és amiről egy fél mondatot már mondtam tegnap is, az bekövetkezett: túl sokat égetett ki belőlünk emocionálisan az ausztrál mérkőzés. Az első negyedben nagyon látszott, hogy nincs meg a kellő tűz, de ezt ebben a szituációban nem kérhetem számon a lányokon. Sőt, a hit megvolt, mégpedig végig, még 7-1 után is mentek előre becsülettel, hajtottak, ahogy a csövön kifért, más kérdés, hogy mennyi erejük maradt összességében. Az elején még nem érzékeltem kifejezetten fizikális gondot egyébként, a végén már igen. Ami tetszett, hogy a második negyed végétől, sikerült megfogni a meccset, sikerült odatenni magunkat, azaz a második felét lehoztuk iksz környékén – sajnos, még közelebb nem tudtunk menni, ahhoz a fórokat jobban kellett volna lőni, de a meccs végén arra a két előnyre már tényleg nem maradt elég erő. A végeredmény szempontjából mindegy, hogy 14-9, 14-10 vagy 15-8, egyikkel sem mentünk volna tovább. A spanyolok jobbak, a végső győzelemre is esélyesek, tőlünk most ennyire tellett.

Most egy új final four kezdődik, nekünk az ötödik helyért, egy olyan torna, ahol mindenki a becsületéért küzd, cseppet sem ígérkezik könnyebbnek, mint az éremcsaták. Az olaszokkal mérkőzünk, ráadásul nekik volt egy nap pihenőjük, egy ilyen tornán, ahol a többség hét nap hétszer játszik, ez számíthat – ennek ellenére nekik fogunk menni, mert holnapra megint készen fogunk állni!”

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott