cover image
Egyéb

Női Euro Kupa: pénteki francia lecke - 3/3

2023. január 13. 21:39

A Tigra-ZF-Eger a Olympic Nice, az FTC-Telekom a Grand Nancy, az UVSE pedig a Mulhouse ellen győzött a várakozásoknak megfelelően magabiztosan.

Egyértelműen a csoportelsőségért utazott Athénba az Eger, Sike József csapata mindhárom mérkőzésén győzelmet vár - az Olympice Nice egy pillanatig sem lehetett akadály. Katona Zsófi és Borsi Ilona is duplázott az első negyedben, a hevesiek 6-2-vel nyitottak. A folytatásban főszereplővé lépett előtt Szilágyi Dorottya, vezérletével magabiztos, 18-9-es lett a győzelem. Szombaton a máltai csapat következik, avagy egy jó bemelegítő parti a vasárnapi, Ethnikos elleni csoportdöntőre.
 
Mulhouse-ban mindkét csapatunkra kötelező francia lecke vár(t) pénteken és szombaton - az első nap teljesítve. A Grand Nancy egy kicsit ráijesztett az MK-győztes FTC-re, 5-4-re még vezetett a második negyed második felében, innen azonban Gerendás György csapata már nem ismert kegyelmet. Előbb még a nagyszünetre fordított 8-5-re, majd térfélcsere után gyors 3-0-val kezdett, így eldöntött mindent. A fizikai különbség a záró menetre totálisan kidomborodott, ekkor tetszés szerint lőtte góljait a Fradi (Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra és Belen Vosseberg is öt találatig jutott), így végül 25-9-cel abszolválta a partit.

Az UVSE 2-2 után lépett el a hazaiaktól, amelynek sorait Mihály Kinga és Forgács Lili erősítette. Benczur Márton tanítványai a második negyedben tették hozzá azt a különbséget, amellyel aztán könnyeden révbe értek - a 17-6-os győzelemből Hajdú Kata négy góllal vette ki a részét. A két főváros csapat szombatra ellenfelet cserél a vasárnapi rangadójuk előtt.
 
Amennyiben a rendezők élő közvetítéssel szolgálnak, a LEN ezen oldalán lehet nyomon követni; míg a szokásos élő eredménykövetés és a teljes program ezen a felületen megy majd.

Női Euro Kupa - 2023. január 13-15.

A-csoport, Athén
Tigra-ZF-Eger, Ethnikos Piraeus (görög), Olympic Nice (francia), Sirens ASC Malta (máltai)
 
Péntek
Tigra-ZF-Eger - Olympic Nice 18-9 (6-2, 5-2, 3-2, 4-3)
Gólszerzők: Szilágyi D. 5, Katona 3, Jancsó 2, Borsi 2, Czigány 2, Molnár D., Szilágyi Sz., Kékesi, Bódi, ill. Vernoux 5, di Bartolo 2, van de Velde, Kohli

Ethnikos Piraeus - Sirens ASC Malta 26-3
 
B-csoport, Mulhouse
UVSE, FTC-Telekom, Mulhouse WP (francia), Grand Nancy Aquatique (francia)
 
Péntek
Grand Nancy - FTC-Telekom 9-25 (2-3, 3-5, 2-6, 2-11)
Gólszerzők: Benlekbir 4, Pacheco 3, Fanara, Gabrielle ill. Vosseberg 5, Gurisatti 5, Leimeter 5, Gulyás-Oldal 2, Dömsödi 2, Simon-Illés 2, Máté, Kuna, Petik, Tóth-Csabai
 
Mulhouse WP (Mihály, Forgács) - UVSE 6-17 (2-3, 2-7, 1-3, 1-4)
Gólszerzők: Guillet 2, Heurtaux, le Roux, Mihály, Daule, ill. Hajdú 4, Mácsai E. 3, Varró 3, Szegedi 2, Tiba 2, Szücs, Lendvay, Peresztegi-Nagy
 
C-csoport, Lille
NC Vouliagmeni (görög), ZVL 1886 (holland), Lille UC (francia), Spandau 04 Berlin (német)
 
Péntek
ZVL 1886 - NC Vouliagmeni 6-18
Lille FC (Hertzka 1 gól) - Spandau 04 Berlin (Czirbus) 20-7

D-csoport, Ferreira
Antenore Plebiscito Padova (olasz), ZV De Zaan (holland), CN Terrassa (spanyol), CA Pacense (portugál)
 
Péntek
Antenore Plebiscito Padova (Vályi 1 gól) - ZV de Zaan 8-10
CA Pacense - CN Terrassa 3-29
 

Vízilabda hírek
női euro kupa