cover image
Egyéb

Női BL: a Keszthelyi Ritával is megerősített Mataro a Dunaújváros ellenfele

2023. február 27. 14:25

A hatalmas bravúrral továbbjutó újvárosiak a spanyolok egyik elitcsapatával kerülnek szembe a március 31-ei elődöntőben. A sabadelli Final Four másik elődöntőjében a hazaiak az olasz Orizzontével csatáznak. A bronzmeccset és a finálét másnap rendezik.

A Dunaújváros fantasztikus, nem várt Bajnokok Ligája-menetelése, Mihók Attila szerint is csodakategóriába tartozó Final Fourba jutása után az Európai Úszószövetség (LEN) kijelölte a végjáték helyszínét, valamint kisorsolta az elődöntő párosítását.
 
Nos, a Barcelona közeli Sabadellben a hazaiak az olasz Orizzinte ellen játszanak, míg az újvárosiak a Mataróval csapnak össze a döntőbe jutásért.
 
A spanyolok Sabadell mellé felnőtt elitcsapata megállíthatatlan volt eddig a BL-ben: az első selejtezőkörben a görög Vouliagmeni (14-11), a holland ZVL (27-5), a francia Nice (21-4) és a portugál Pacense (30-5) elleni győzelemmel lépett tovább, majd a másodikban a Sabadell 12-11-es legyőzése mellett a Fradit 16-8-ra, az Eger 13-5-re győzte le a Bitskey-uszodában. A negyeddöntőben sem ismert kegyelmet: a görög Olympiakost kettős győzelemmel (11-9, 15-12) ejtette ki.
 
A Mataro keretét a spanyol válogatottak mellett nemzetközileg jól ismert játékosok, nyugodtan mondhatjuk, klasszisok erősítik: Keszthelyi Rita mellett a holland Vivian Sevencih, a szintén holland Simone van de Kraats és az olasz Silvia Avegno is a csapat tagja. Nem véletlen, hogy Mihók Attila az „Élvezzük, hogy a Final Fourban két meccset is játszhatunk!" kitélellel várja a március 31-ei elődöntőt, és a másnapi meccset - miközben az őt jól ismerők pontosan tudják, nem feltartott kezekkel megy majd a társaság, igyekszik majd meglepni jóval esélyesebb ellenfeleit.
 
Női Bajnokok Ligája Final Four
2023. március 31.-április 1.
 
Az elődöntő párosítása
Assolim CN Mataro (spanyol) - Dunaújvárosi Főiskola VE
Ekipe Orizzonte (olasz) - Astralpool Sabadell (spanyol)

Vízilabda hírek
dunaújváros
bl