cover image
Női
Klub

MOL Női OB I: Az Egeré a bronz, a Győr búcsúzik

2024. május 12. 19:30

Az Eger ismét nyerni tudott Dunaújvárosban és ezzel megszerezte a MOL Női OB I bronzérmét, míg a Szeged magabiztosan győzte le a Győrt, amely így búcsúzik az első osztálytól.

A bajnoki cím, az 5., valamint a 7. hely sorsa már eldőlt a MOL Női OB I 2023/2024-es kiírásában, a bronzérem és a kiesés kérdése viszont még mindig nyitott volt. 

Dunaújváros és az Eger bronzcsatája úgy állt két meccs után 1–1-re, hogy mindkétszer a vendégcsapat tudott nyerni. A harmadik felvonás viszont a hazai, újvárosi együttes szája íze szerint kezdődött, mert bár Rebecca Parkes az egrieknek szerzett vezetést, a DFVE három találattal válaszolt. Itt azonban megdöccent a gépezet, és ezt ki is használták a vendégek, akik a saját 3–0-s sorozatukkal átvették a vezetést a második negyedben, sőt a nagyszünetre már kétgólos előnyt vittek magukkal. A folytatásban kitartóan üldözte ellenfelét a Dunaújváros, ám az Eger ugyanilyen elánnal őrizte az előnyét, a negyedik játékrészben pedig állva is tudta hagyni a házigazdát. A tavalyi bajnok minden egyes góllal közelebb lépett a bronzéremhez, ráadásul a DFVE nemhogy a lépést nem tudta tartani, de hat percig képtelen volt betalálni. Amikor megtört a jég, akkor már öttel vezetett az Eger, amely végül négyet meg tudott tartani a fölényéből és 12–8-ra diadalmaskodott. Ezzel dr. Sike József csapata szerezte meg a harmadik helyet, és a tavalyi fináléhoz hasonlóan ismét legyőzte a DFVE-t az utolsó playoffkörben. 

A bronzpárharccal ellentétben a bennmaradásért vívott csatában a Szeged és a Győr is akkor tudott nyerni, amikor otthon játszott. A harmadik összecsapást jókora lendülettel kezdték a csongrádiak és bő két perc elteltével már három góllal vezettek, és bár ezután felébredtek a vendégek, a Szeged még egyet hozzá tudott tenni az előnyéhez a félidőig. A harmadik etap elején elkezdtek zárkózni a győriek és 6–4-nél már csak kettővel voltak lemaradva, ám ekkor megrázták magukat a hazaiak és egy 4–0-s szériával vágtak vissza. Több erő pedig már nem maradt a vendégekben, a vége 10–5-ös szegedi siker, így az övék lett a 9. pozíció, a Győr pedig búcsúzik az OB I-től, a helyére a KSI érkezik.

Eredmények, MOL Női OB I

3. helyért, 3. mérkőzés
Dunaújvárosi FVE–DIGI-Eger 8–12 (3–2, 1–4, 3–3, 1–3)
A párharc végeredménye: 2–1 az Eger javára.

Play-out, 3. mérkőzés
Zue.hu Szegedi VE–UNI-Győr 10–5 (5–2, 1–0, 3–2, 1–1)
A párharc végeredménye: 2–1 a Szegednek.