cover image
Női
Felnőtt Válogatott

Magyari Alda: „Sikerült túllépni mindenen, ami ilyenkor hátráltatna”

2024. augusztus 8. 19:57

Az első becsületbeli ügyet lerendezte női válogatottunk: az amerikaiak elleni hősies, ám végül vereséggel végződő helytállás után régi nemezisünket, a görögöket sikerült relatíve simán legyőzni: a rossz kezdés után elsőrangú második félidővel nyertünk 12-9-re, így az olaszokkal játszunk az ötödik helyért.

Mihók Attila szövetségi kapitány

„Nagy volt a feszültség a csapatban, hiszen ez mégiscsak az olimpia, ahol egyáltalán nem mindegy, hogy az ötödik vagy a hetedik helyért játszunk a végén. Ennek megfelelően ez volt a legrosszabb kezdésünk, de a védekezésünk aztán összeállt, és onnantól kezdve, hogy a bírók jobban engedték a besegítéseket a centernek, tudtunk fordítani. Persze, mindig ki lehet védekezni a hátrányokat, nekünk is ment az első hat, de azért egyszerűbb nem kiállítások után elindulni.

Ami az amerikai mérkőzés utóéletét illeti, csakis úgy léphettünk tovább, ha beláttuk: annyit tehetünk, amennyi lehetőséget kapunk. Az amerikaiak ellen a csapat az idei legjobb teljesítményét nyújtotta. Amellett, hogy mindig első az eredmény, a sportban kell lennie egy olyan vetületnek is, hogy ha a legjobbadat nyújtod, akkor nem lehetsz elégedetlen. Ez szerintem két napja így volt, persze, ez nem vígasztalt meg senkit, de nem érzem, hogy a negyeddöntőben több lett volna bennünk.”

 

Magyari Alda

„Nyilván nem volt könnyű az amerikai mérkőzés óta eltelt időszak, külső segítséggel azonban sikerült túllépni mindenen, ami ilyenkor hátráltatna. Az utóbbi időben a férfiválogatott pszichológusával, Goschi Gabriellával is dolgozom, és ő sok olyan technikát tanított nekem, amelyeknek köszönhetően többek között úgy tudtam védeni a negyeddöntőben, ahogy – és amelyekkel sikerült olyan állapotba hoznom magam, hogy ma is segíteni tudjak a csapatnak. Ez csakis arról szólt, hogy félreteszek mindent, és kiadok mindent magamból, amire ma vagyok képes. Ez sikerült, bár az elején nagyon nem voltam boldog a négy bekapott góltól, de összeszedtük magunkat, sok segítséget kaptam a lányoktól, és így, a jó védekezésre is alapozva fordítani tudtunk. Ez megint nem volt könnyű, mert az amerikai meccs rengeteget kivett belőlem, még a bemelegítésnél is azt éreztem, alig bírom emelni a karjaimat, de a tanult technikákkal sikerült ezen is túllendülnöm. És ez fontos, mert nem mehetünk úgy haza, hogy nem leszünk ötödikek. Nagyon rossz, hogy ilyen teljesítménnyel nem tudunk éremért játszani, de ha már így alakult, akkor meg kell nyernünk az utolsó mérkőzést is. Azon is ki fogok adni magamból mindent, ami aznap bennem lesz, ha az öt védés, akkor az, ha csak annyi, hogy kiabálva hajtom a többieket, akkor az, a lényeg, hogy nyerjünk és legyünk ötödikek.”

 

Vályi Vanda

„Örülök neki, hogy nem ijedtünk meg az elején a rossz kezdést követően. Sikerült a védelemnek összeállnia, és tudtuk segíteni Aldát, a hajrában pedig már nem bírták velünk az iramot. Mihi mondta is a végén, hogy csak ússzatok, mert fáradnak, ezt pedig mi remek csapatmunkával ki is tudtuk használni.”