cover image
Egyéb
Szövetség

Madaras Norbert ismét az európai szövetség vezérkarában

2024. január 27. 14:37

További négy évig az elnökség tagjává választották Madaras Norbertet az európai vizes sportok szövetségének (LEN-European Aquatics) tisztújító kongresszusán, Athénben. Az MVLSZ elnöke a sportág további megújulását, a vízilabda népszerűsítését tűzte ki elsődleges célként.

Athénben tartották az Európai Úszó-szövetség (LEN, European Aquatics) választó-kongresszusát, amely teljes sikert hozott a magyar kandidálóknak. A Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, Madaras Norbert, aki hazai megválasztását követően, az előző ciklus utolsó évében került be a LEN Bureau-ba, immáron egy teljes ciklusra kapta meg a küldöttek bizalmát, azaz további négy esztendőn át lesz az elnökség tagja.

„Megtiszteltetés és a magyar vizes sportok elismerése, hogy ismét a Bureau tagja lehetek – mondta a kongresszust követően Madaras Norbert. – Számomra külön öröm, hogy immár öt vízilabdás kötődésű tagja van az elnökségnek, ami rekord, és akikkel sokat tehetünk a sportágért a következő években. Van mit, ez egyértelmű, informálisan már péntek este elkezdtük az egyeztetéseket arról, mit szeretnénk elérni a következő években. Úgy gondolom, a sportág eladhatóságát, népszerűsítét, megfelelő promócióját nagyon nagy mértékben javítani kell, amihez természetesen elengedhetetlen a szövetségekkel és a vezető klubokkal való együttműködés. A legutóbbi Európa-bajnokságon is kiderült, komoly potenciál van a vízilabdában, csak ezt még jobban, még hatékonyabban, még tudatosabban kell kiaknázni.”

Az MVLSZ elnöke hozzátette, nemzetközi tisztségében nem kizárólag a vízilabdával fog foglalkozni: „Természetesen választott tagként a többi magyar szakág képviseletében is van szerepem, és Wladár Sándor elnök úrral vállvetve a továbbiakban is felelősséggel képviseljük a hazai érdekeket.”

A MÚSZ elnöke, Wladár Sándor a World Aquatics elnökségi tagsága révén tagja a LEN vezetésének, míg a kongresszuson az újonnan létrehozott háromfős felügyelő-bizottság tagjává választották a MÚSZ nemzetközi igazgatóját, Szántó Dávidot.