cover image
Egyéb

LEN küldöttgyűlés, Budapest: fontos eszmecserék, fontos bejelentések

2021. szeptember 25. 19:27

A szombat Európai Úszószövetség (LEN) budapesti küldöttgyűlését megelőzte egy a szervezet vízilabdaszekciói értekezlet, amelyen a sportág aktuális kérdéseiről folyt a diskurzus, s amelyre a kongresszuson résztvevő vízilabda-érintettségű személyek kerültek meghívásra. A Magyar Vízilabda Szövetség képviseletében Vári Attila elnök, Madaras Norbert alelnök, valamint dr. Molnár Tamás alelnök, a Vízilabda Technikai Bizottság alelnöke vett részt az eseményen.
 
lennnnnnnekfkgkgk.jpg A szombati LEN éves küldöttgyűlésén a házigazdák nevében az eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a LEN alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte a májusi budapesti Európa-bajnokság sikerét és azt, hogy Magyarország többek között azért rendez világversenyeket, hogy ezáltal is népszerűsítse a sportot, különösen a fiatalok körében.
 
lennnnnnnekfkgkgk2222.jpg Paolo Barelli, a LEN elnöke megjegyezte, Európa volt az első, amely a világjárvány idején is sikeresen tudott nemzetközi viadalokat rendezni, és arra törekednek majd, hogy ez a jövőben se változzon. A LEN elnöke bejelentette, az elnökség beleegyezett abba, hogy 1,2 millió eurót ajánl fel a nemzeti szövetségeknek, amellyel a világjárvány okozta pénzügyi problémáikat orvosolhatják, illetve ezzel hozzájárul a novemberi kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon történő részvételükhöz. Barelli emlékeztetett rá, amikor 2012-ben átvette a posztot, mindössze 200 ezer euró volt a szervezet számláján, az elmúlt hét évben viszont már összesen 9 millió eurót tudott felajánlani a nemzeti szövetségeknek a LEN.
 
„Folytatni kívánjuk ezt a politikát, vissza kell osztanunk a LEN jövedelmének nagyobb részét, mivel meggyőződésünk, hogy ez a jó kormányzás alapelve" - tette hozzá.
 
Az eseményen a jövő évi két nagy verseny, a római úszó Európa-bajnokság (augusztus 11-21.), illetve a spliti vízilabda Eb (augusztus 30.- szeptember 11.) házigazdái tartottak prezentációt.
 
 
Vízilabda hírek
LEN kongresszus