cover image
Egyéb

Komjádi Kupa: FTC-Eger döntőt rendeznek

2023. március 24. 10:02

Szegeden győzött a tavalyi ezüstérmes, így ott van a vasárnapi döntőben, ahol a BVSC-t idegenben legyőző Egerrel játszik majd.

Másfél negyeden át vezetett a Szeged a Ferencváros ellen, de 4-3 után egy 3-0-s rohammal jelentkezett a vendégcsapat, a harmadik negyedben pedig még egy lapáttal rátettek a zöldek.

Így hiába nyert még egy szakaszt a Szeged, a tavalyi ezüstérmes jutott a Komjádi Kupa döntőjébe, és megpróbálhatja az egy éve kiénekelt sajtot visszaszerezni, hogy ilyen képzavarral éljünk.

Az ellenfél most nem a Honvéd lesz, hanem az Eger, Tóth Kálmán csapata talán mondhatjuk, némi meglepetésre jutott túl a korábban a címvédőt kiejtő BVSC-n, ráadásul a Szőnyi úton.

Itt is két negyedet nyert a hazai csapat, de a középső kettőben összesen 10 gólt szerzett a szezonban remeklő Eger, ez pedig sok jót nem jelentett a BVSC-nek.

Dóczi Márton és az Eger is az aranyért hajthat (Fotó: Egri Vízilabda Klub)

Dóczi Márton és az Eger is az aranyért hajthat (Fotó: Egri Vízilabda Klub)

Tátrai Dávidék a bronzéremmel vigasztalódhatnak, jó kis meccs lesz a Szeged elleni mérkőzés, a harmadik helyért 16:15-kor kezdenek a csapatok vasárnap, természetesen a Komjádi-uszodában.

Hogy azután 18 órától következzen a döntő!

Komjádi Kupa, elődöntők:

BVSC-Zugló-Tigra-ZF-Eger 11-14 (2-1, 3-5, 2-5, 4-3)
Gólszerzők
: Tátrai D. 4, Szabó II B. 2, Batizi 2, Mészáros M. 2, Sziládi, illetve Gólya 4, Baksa B. 3, Rádli 2, Dóczi 2, Spitz 2, Klár

Szegedi Vízipóló Suli-FTC Telekom 9-14 (3-2, 1-4, 1-5, 4-3)
Gólszerzők:
Bóbis B. 2, Lakatos 2, Leinweber 2, Kasza, Tóth Gy., Pörge, illetve Molnár E. 4, Varga Vince 3, Vigvári Vendel 2, Varga Bence 2, Fekete G., Lugosi, Simon S.

A vasárnapi program:

Bronzmérkőzés:
BVSC-Zugló-Szegedi Vízipóló Suli - 16:15

Döntő:
Tigra-ZF-Eger-FTC Telekom - 18:00
Vízilabda hírek