cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Junior-vb: „A végére elég jól összeállt a játékunk”

2017. szeptember 9. 13:02

Petrovics Mátyás megölelgette teljesen megfáradt lányait, majd a tornát lezáró, alapvetően boldog ölelésekből (Faragó Tamás, Vári Attila csapatvezető, Bíró Attila felnőtt szövetségi kapitány) kibontakozva értékelte a mérkőzést, meg már egy kicsit a tornát is.

4–2-re nyert az amerikai válogatott a magyar együttessel szemben a voloszi junior-világbajnokság ötödik helyéért rendezett mérkőzésen, amely után Petrovics Mátyás értékelt.
 
„Azt a bizonyos erődemonstrációt sikerült megakadályozni, pedig érződött, az amerikaiak arra készültek. Én úgy gondolom, minden dicséret megilleti a csapatot, amiért ezt a gárdát négy gólon tudta tartani. Fizikálisan jobb játékosok, a felnőtt válogatott kerettagjai, nagyon komoly játékerőt képviselnek, egy rendkívül szoros mérkőzésen épphogy kikaptak a görögöktől, akik ma akár világbajnokok is lehetnek. Ellenük csakis a védekezésre lehetett helyezni a hangsúlyt, és úgy gondolom, ezt a lányok csodálatosan megoldották, teljesen jól betartották a taktikát, ezért is sikerült úgy ez a mérkőzés, ahogy. Sőt, bennem ott volt az is, hogy ez akár másképp is végződhet, mert mindig benne volt a játékban, hogy egyszer vagy kétszer el tudunk menni, mint ahogy ez sikerült is, csak sajnos nem lőttük be a helyzeteket.

Ha őszinte akarok lenni, azt mondhatom, a végére elég jól összeállt a játékunk. Ahhoz képest, ahonnan indultunk, hogy a japánok épphogy legyőztük, aztán volt a hollandok elleni meccs, ahol semmit nem tudtunk kezdeni az ellenféllel... Picit hullámoztunk is, hiszen az oroszok ellen csoportmérkőzés már jobb volt, az ausztrálokkal szemben pedig kifejezetten jól ment, sajnos, annak a meccsnek a másnapján a spanyolokkal szemben abban az állapotban megint egy rosszabb meccs jött, bár ha a végén kicsit jobban figyelünk, azért szorosabb lehetett volna, bár egy negyeddöntőn mindegy, hogy mennyire fest jól az eredmény, ha nem te győzöl. Az utolsó két találkozóra viszont visszajött a csapat, különösen a védekezésünk volt remek, hiszen négy gólon tartottuk az olaszokat és az amerikaiakat is, szerintem ez jó teljesítmény.

Összességében ez a hatodik hely reális, olyan csapatoktól kaptunk ki korábban, akik ma éremért mennek, és tényleg a mezőny legjobbjai közé tartoznak. Mi ebben a korosztályban most így állunk, örülök, hogy ezen a világbajnokságon egy hatodik hellyel tudtunk búcsúzni – és azért van itt néhány olyan játékos, akire hamarosan a felnőttek között is számítani lehet, mert remek képességeik vannak.”
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott