cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Itthon az ifjúsági Eb-bronzérmes csapat

2017. szeptember 18. 22:44

A máltai kontinensviadalról hazaérkező csapatot sokan várták a reptéren – miként elhangzott, szép az érem, ám már mindannyian a jövő évi, szombathelyi vb-re gondolnak.

Szülők, barátok, szurkolók, és persze a Magyar Vízilabda Szövetség munkatársai várták a csapatot. A csapatot, amely hazatért Máltáról, ahol az U17-es fiú Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

„Köszönjük mindenkinek a szurkolást, éreztük, mennyien szorítottak értünk” – fogalmazott egyöntetűen a társaság, amelyhez Horváth János szakvezető ennyi fűzött hozzá: „Örülök, büszke vagyok, egyúttal köszönöm a szülőknek is, hogy ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek itt Máltán nekünk, mindig hazai pályán érezhettünk magunkat.”

A szakember elmondta még – és játékosai is jelezték, maximálisan egyetértenek vele –, hogy a bronzérem derekas teljesítmény, ugyanakkor már mindenki azon dolgozik, hogy jövő nyáron, a szombathelyi világbajnokságon előrébb lépjen az együttes. Nem egyet, kettőt, mert a cél még Máltán kimondatott: „Világbajnokságot akarunk nyerni!”

Ámen.

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A végeredmény. Európa-bajnok: Montenegró, 2. Spanyolország, 3. Magyarország, 4. Oroszország, 5. Szerbia, 6. Olaszország, 7. Horvátország, 8. Görögország, 9. Franciaország, 10. Grúzia, 11. Románia, 12. Törökország, 13. Németország, 14. Ukrajna, 15. Szlovákia, 16. Málta

A magyar Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
Edző: Horváth János. Másodedző: Dávid Zoltán. Orvos: dr. Hangody László. Videoelemző: Horváth Dániel
 
A stáb tagja, de nem utazott az Eb-re - Erőnléti edző: Horváth Tamás. Kapusedző: Bors László

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta