cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Íme, női válogatottunk világbajnoki kerete - kezdés Erdélyben!

2023. május 23. 15:55

Bíró Attila húsz játékost hívott be a világbajnokságra készülő keretébe, ugyanazt a keretet jelölte ki, amellyel részt vett a világkupa selejtezőtornáin. A csapat a héten Székelyudvarhelyen készül.

Tekintettel arra, hogy a nemzetközi női klubsorozatok válogatott szempontból jóval kedvezőbbek, mint férfifronton, ergo még a szezon hajrája előtt véget érnek, egy fokkal könnyebb a szövetségi kapitányok dolga. Ezt meglovagolva Bíró Attila az elmúlt esztendőkben afféle rávezető, csapatépítő hetet tartott - ez most nincs másként. Egy osztrák kirándulás után tavaly Erdélyben töltött egy hetet a keret, ami annyira jól sikerült, hogy ezúttal is erre esett a választás (ma neki is indult a csapat a megszokott, kényelmes Volánbuszon).
 
„Így van, Csíkszereda után most Székelyudvarhelyre megyünk" - erősítette meg a szövetségi kapitány, akinek előbb komoly feladata volt, ugyanis ki kellett hirdetnie a világbajnoki keretét. Nos, a mester nem bízott semmit a véletlenre, az elmúlt időszak jól felépített munkahatékonysága ugyanis megadta az alapot, avagy annak a húsz játékosnak küldött meghívót, akik nevét a márciusa 30-ai világkupa-selejtezős tornák előtt is felsorolta.
 
Női válogatott
Világbajnoki keret
 
Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Győr)
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Leimeter Dóra (FTC), Keszthelyi Rita (Mataro, spanyol), Mahieu Geraldine (Dunnaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (Padova, olasz)
 
„Ezek a játékosok bizonyítottak az edzéseken, Torma Luca kivételével a rotterdami és athéni tornákon is, így nem volt kérdés számomra, hogy továbbra is számítok rájuk - fogalmazott Bíró Attila. - Azaz a jövő reménységei továbbra is ott vannak a keretben, szokják a válogatott légkörét, tapasztalatokat gyűjtenek, és adott esetben bejátsszák magukat a világversenyen részt vevő csapatba. Mint említettem korábban is, erős, sokra hivatott ez a keret, bízom minden játékos képességében."
 
Az erdélyi túrán van, aki gimnáziumi tanulmányai miatt nem tud részt venni, vagy éppen később csatlakozik, a lényeg, hogy a kohéziót erősítse tovább ez a néhány nap. Miként a kapitány megjegyezte: „Egy bajnoki rájátszás után mindig szükség van a lelkek kisimítására, apró tüskék kihúzására, ráadásul ezúttal többen érkezhettek fásultabban, kevesebb sikerélménnyel. Nem véletlen, hogy a felkészülés elején nagyobb hangsúlyt fektetünk a csapatépítő programokra, miközben természetesen a fizikai munka is kezdetét veszi. Fontos, hogy minden értelemben olyan állapotba kerüljünk, hogy a jövő héten, a Margitszigeten a speciális vízi edzések is jó hangulatban, megfelelő állapotban kezdődhessenek."

Vízilabda hírek
Női válogatott