cover image
Egyéb

Highlights of Hungary: jelölést kapott női válogatottunk kerethirdető videója

2022. január 13. 7:32

Bíró Attila szövetségi kapitány kezdeményezésére készült el az a videós összeállítás 2021 nyarán, amelyet kiemelten kreatív ötletnek minősített a Highlights of Hungary.

A Highlights of Hungary egy non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Ahogyan írják: "Célunk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerjük és széles körben megismertessük a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzünk azok alkotói és alakítói köré."
 
A kezdeményezés idei elismeréseinek jelöltjeit szerdán este hozták nyilvánosságra. Ebből kiderül, hogy ott van a kategóriák nélküli 50-es listában női válogatottunk kerethirdető videója, amelyet a tokiói olimpia előtt láthattunk. Ismert közéleti emberek, színészek, zenészek, sporttársak, médiaszemélyiségek (például Trokán Nóra, Csuja Imre, Hajdú B. István, Lukács László, Lovasi András, Kovács Patrícia, Kemény Dénes) közölték az olimpiára utazók névsorát, az ötletgazda Bíró Attila szövetségi kapitány volt. A videó viharos gyorsasággal készült el az MVLSZ kommunikációs munkatársai segítségével.
 
A nagyköveti méltatás így szól: "Olyan innovatív módon hirdették ki a keretet, ami szívmelengető, pozitív és természetes, és mind a szurkolókat, mind a sportolókat megfelelő módon motiválta."
 
A Highlights of Hungary idei nagykövetei között ott találjuk Nagy Viktort, olimpiai bronzérmes kapusunkat, aki tavaly jelentette be visszavonulását. Így fogalmaz:

“Élsportolóként és az egyik legnépszerűbb magyar sportág képviselőjeként mindig nagyon jólesett, ha elismerésben részesültem, de ez nem mindig volt így. Hosszú út, kitartás, háttérmunka és küzdelem kellett ahhoz, hogy most itt legyek ezen a szinten. Saját bőrömön is megtapasztaltam, mennyire nagy lökést adhat, ha az ember megkapja a bizalmat, háttérsegítséget. Számomra ezt Benedek Tibor adta meg. Vízilabda pályafutásom egyértelműen az általa belém vetett bizalom és hit segítségével kezdett felfelé ívelni. Nagy megtiszteltetés csatlakozni a nagykövetekhez, ahol szeretném ezt a háttérsegítséget, apró lökést most én megadni másoknak és ezzel lehetőséget teremteni a jó ügyek számára.”
 
A jelöltekre közönségszavazás útján lehet majd szavazni, február 3-ától, ennek részleteit később ismertetik.
Vízilabda hírek
highlights of hungary