cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Hatalmasat küzdöttek a lányok, ötméteresek után a 4. helyen

2018. szeptember 16. 18:59

A Faragó Tamás, Petőváry Zsolt kettős irányította válogatott a bronzmeccsen 4-4-es döntetlent játszott Hollandiával a funchali U19-es Európa-bajnokságon, majd az ötméteres párbajban sajnos 5-4-es vereséget szenvedett.

A spanyolok elleni elődöntőben az első három negyedben nyújtott pazar játék volt a célja a csapatnak a meglepetésre az oroszoktól vereséget szenvedő hollandok ellen, ám sajnos a rivális sokkal jobbak kezdte az összecsapást.

Az első negyedet a pontatlan támadójátékot még ellensúlyozta a védekezés, ám a másodikban már nem csak egy, hanem három gólt is jegyzett az ellenfél, így már 4-0 állt a táblán. A 15. percben Petőváry Luca talált be végre akcióból, ami reméltük, megtöri majd a jeget.

Megtörte! Nagyszünet után magára talált, Kiss Eszter, Faragó Berta és Kudella Panna révén három és fél perc alatt utolérte csapatunk Hollandiát! Új meccs kezdődött, amelyben iszonyat beletettek mindent minkét oldalon, utolsó erőtartalékukat mozgósítva küzdöttek. Magyari Alda ötöst védett, két hátrányt védekeztünk, jól zónáztunk, a másik oldalon azonban a hollandok is szorosan zártak. Ők speciel nagyon szorosan, mindent bevettettek – tehették. Végül nem született gólt, így ötméteresek döntöttek a bronzérem sorsáról. Ebben sajnos 5-4-re Hollandia nyert, így csapatunk a 4. helyen zárt. Tekintettel arra, hogy a csapat kétharmada még ifjúsági korú, ez kimondottan jó eredmény.

„Nagyon sajnálom a lányokat, mert megérdemelték volna ezt a bronzérmet… Most játszottunk a legjobban, heroikus munkát végeztünk, 0-4-ről felálltunk, onnan nem is lőttek gólt. Magyari Alda vezérletével a védekezést meg tudtuk szervezni, emberfeletti munkával szűrtük meg a hollandok akcióit a zónánkkal. A gond ott van, hogy ha a női pólóból férfit csinálnak, akkor ilyen eredmény jön ki. Az abszurd, hogy a játékosainkat agyonverik, kiállítást nem kapnak, csak kontrafaultokat, meg sem tudtak mozdulni. Így az utolsó negyedben sanszunk sem volt arra, hogy gól szerezzünk, minden támadásunk torkon ragadással, szó szerinti szereléssel, vagy kontrával végződött. Ez bántott, de már persze kár ezen sopánkodni… A vége lutri volt, sajnos nem mi jöttünk ki belőle jobban” – értékelt dr. Faragó Tamás.


U19-es leány Európa-bajnokság, Funchal
A 3. helyért

Hollandia-Magyarország 4-4 (1-0, 3-1, 0-3, 0-0) - ötméteresekkel 5-4
Gólszerzők: Schapp, Voorvelt, Rogge, van Rossum, ill. Petőváry, Kiss E., Faragó B., Kudella
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 4. helyezett magyar válogatott
Kapusok: Aranyi
Réka (Eger), Magyari Alda (POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita (FTC), Faragó Berta (BVSC), Jenei Kata (Tatabánya), Kiss Eszter Lara (UVSE), Koncz Hanna (BVSC), Kudella Panna (Szentes), Petőváry Luca (BVSC), Rybanska Natasa (Szentes), Szabó Krisztina (Szentes), Utassy Kata (BVSC ), Vályi Vanda (Dunaújváros). Női utánpótlás-igazgató: dr. Faragó Tamás. Edző: Petőváry Zsolt
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

További eredmények
A 7. helyért
Izrael-Franciaország 13-3
Az 5. helyért
Olaszország-Görögország 9-10
Döntő
Oroszország-Spanyolország, 19:00
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
faragó tamás
Funchal
U19 eb