cover image
Női
Felnőtt Válogatott

Gurisatti Gréta: „A csapategységet nem tudtuk bevinni a vízbe”

2023. július 24. 14:59

Folyamatosan húzott el a spanyol együttes, a harmadik negyedben olykor már néggyel is vezetett, s bár a zárórészben kapaszkodtunk, az árnyékunkat megint nem sikerült átlépni, így 2017 után újfent maradnak az 5-8. helyért folyó meccsek.

Bíró Attila szövetségi kapitány

„Sajnos, hiába oldottuk meg relatíve jól a centereiket, ha a lövőiket nem tudtuk. Mondanám, hogy Forcát kellett volna semlegesíteni, de rajta kívül van még másik két-három hasonlóan jó lövő. Több blokk kellett volna, azonban azt kell mondanom, hogy ami nekik ment, az nekünk kevésbé, mert egyénileg képzettebbek, és csapatként is kiválóan működnek együtt. Az emberelőnyt sem tudtuk úgy megjátszani, ahogy szerettük volna, sokkal több volt a hiba, mint ami egy ilyen negyeddöntőbe belefér.”

 

Garda Krisztina

„Sokkal bátrabban kellett volna játszanunk, sokkal pontosabban lőnünk az emberelőnyöket, csak akkor lett volna esélyünk. A védekezésnek csak az egyik fele működött, az átlövéseknél nem voltunk eléggé ott a lövőiken. Sajnálom, hogy így alakult.”

 

Gurisatti Gréta

„Sajnos, azt a csodálatos csapategységet, amit a parton képviselünk, nem tudtuk bevinni a vízbe. Nem tudtuk feltörni a szervezettségüket, illetve mi nem tudtunk folyamatosan magas színvonalon védekezni. A spanyolok ellen csak akkor lehet esélyünk, ha védekezésben és támadásban is a legmagasabb szinten játszunk, és ez ma megint nem sikerült.”