cover image
Férfi
Utánpótlás

Férfi U19-es válogatott: Daikin-Héraklész kupa, majd Eb

2024. augusztus 21. 22:41

Komoly kihívások várnak férfi U19-es válogatottunkra: csütörtöktől vasárnapig Szegeden a Daikin-Héraklész-kupán egy sor minőségi riválissal meccsel a csapat, szeptember első hetében pedig Burgaszban jön a korosztályos Európa-bajnokság.

Komoly sikerélményekkel a hátuk mögött indulnak újabb csatába az U19-es válogatott tagjai – heten ugyanis a júniusban, Buenos Airesben U18-as világbajnokságot nyert együttesben is szerepeltek (Benedek Mór, Cseh Maxim, Haverkampf Bence, Lugosi Csongor, Nagy Zalán, Simon BalázsZeman Márk). A két rangidős, Szécsi Marcell és Varga Vince pedig tavaly lett világbajnok az U20-as gárdával Bukarestben.

Ez persze nem garancia semmire – sokkal inkább az elmúlt négy hét komoly edzései Kovács Róbert és stábja vezetésével. A hangolás az Eb-re csütörtökön startol, Szegeden a Daikin-Héraklész-kupán igen komoly ellenfelekkel ütköznek meg a srácok: a szerbekkel, a horvátokkal, az olaszokkal és a németekkel.

A horvátokkal Burgaszban is találkoznak – rögtön a nyitónapon –, plusz, a kétdivíziós formulának hála még Montenegróval és Spanyolországgal is; az első két együttes jut a negyeddöntőbe, a harmadik-negyedik helyezettek “osztályoznak” a második divízió legjobbjaival. Mivel a túloldalon az olaszok, szerbek és görögök mellett a németek számítanak “kakukktojásnak”, egyértelmű, hogy a csoportelsőség fizetne jól, akkor ugyanis vagy a germánokkal, vagy az a második divízióból érkező együttessel lehetne meccselni.

Ám ez még a jövő zenéje, előbb irány Szeged, ahol négy meccsen csiszolódhat a gárda.

 

Az utazó csapat

Kapusok:

Gyovai János

Szabó Gergő

Mezőnyjátékosok:

Benedek Mór

Cseh Maxim

Gidófalvi Elemér

Haverkampf Bence

Leinweber Olivér

Lugosi Csongor

Nagy Zalán

Peőcz Ádám

Pörge Zsombor

Szécsi Marcell

Simon Balázs

Varga Vince

Zeman Márton

 

Daikin-Héraklész Kupa, Szeged

(a magyar válogatott mérkőzései)

Augusztus 22.

19.30 Magyarország–Németország

Augusztus 23.

19.00 Magyarország–Horvátország

Augusztus 24.

17.30 Magyarország–Olaszország

Augusztus 25.

11.00 Magyarország–Szerbia

 

Az Eb menetrendje (csoportkör)

Szeptember 1.

13.15 Magyarország–Horvátország

Szeptember 2.

13.15 Magyarország–Montenegró

Szeptember 3.

20.15 Magyarország–Spanyolország

(magyar idő szerint)