cover image
Férfi
Klub

Férfi Ek: a Honvéd drámai meccsen vette el a Vasas veretlenségét

2023. november 16. 21:38

A férfi Eurokupa csoportkörének negyedik fordulója után már nincs veretlen résztvevő a mezőnyben, köszönhetően a Honvédnak: Szivós Márton csapata egészen fordulatos rangadón győzött ötméteresekkel a címvédő Vasas otthonában, és még mindig versenyben van a továbbjutásért.

Egy Vasas–Honvéd derbi mindig csemege, hát még ha kettő van belőle! A két patinás klub két nap alatt kétszer is megütközik a héten, hiszen a mai, nemzetközi csata után szombaton az OB I-ben is összecsapnak a Komjádiban.

Az Eurokupában a csütörtöki volt a második találkozásuk, és az elsőt alighanem szívesen elfelednék a honvédosok, míg az angyalföldiek akár a kirakatba is kitennék, hiszen október elején az Ek címvédője 11–3-as erődemonstrációt tartott a Kőér utcában.

Ha nem is pontosan ugyanúgy indult a ma esti csörte, mint az akkori, de az első negyedben már hárommal ment a Vasas, köszönhetően az extra utolsó három percének, amikor 1–1-ről ugrott el 4–1-re. Jól jött a kis szünet a Honvédnak, amely rendezte a sorokat és szinte pillanatok alatt egyenlített, két és fél perc elég volt Szivós Márton társaságának, hogy egalizáljon. És nem álltak le a vendégek, átvették a vezetést is, miközben a túloldalon a Vasasnak több mint hét perc kellett, hogy eredményes legyen a második negyedben. A félidő utolsó szava mégis a Honvédé, egész pontosan Vadovics Viktoré volt, azaz Honvéd-előnnyel cseréltek térfelet a csapatok. 

A szusszanás után Vadovics kettőre növelte a különbséget, a hazaiak Burián Gergely és Strahinja Rasovic révén próbálták tartani a tempót és lőtávolon belülni, ez egészen 8–9-ig sikerült is nekik, hogy aztán jöjjön egy újabb 3–0-s Honvéd sorozat a játékrész zárásaként. Erre már-már természetesen egy saját rohammal reagált a Vasas a negyedik periódusban, aztán Hessels Benjamin kapott remek bejátszást, amiből vissza tudta állítani a közte kettőt. Futott az eredmény után a házigazda, de a honvédosok őrizték az 1-2 gólos fórjukat, 53 másodperccel a dudaszó előtt még kettővel mentek. Aztán jött a dráma: először Batizi Benedek villámgyorsan gólra váltott egy emberelőnyt, és mivel nem tudta lezárni a meccset a Honvéd, a Vasasnak megmaradt az esélye az egálra, Burián pedig az utolsó másodpercben élt is a lehetőséggel. Jöhettek az ötméteresek, hogy még inkább fokozódjanak az izgalmak.
A párbajban a honvédosok maradtak higgadtabbak, ők ugyanis az összeset értékesítették, míg a hazaiak közül Bátori Bence és Nikola Dedovic is hibázott, azaz a vendégek elvittek két pontot a Komjádiból, a Vasas pedig eggyel vigasztalódhat.

Ne feledkezzünk meg a BVSC-ről sem: azok után, hogy Kemény Kristóf tanítványai két héttel ezelőtt 22-t suhintottak otthon a Primorjénak, most Hannoverben is eljutottak 17-ig. Az első negyed az adok-kapok jegyében telt, minden magyar gólra jött egy német válasz, a sorminta pedig 4–5-ös állásnál szakadt meg a második játékrész elején, amikor a vendégek el tudtak lépni még eggyel. Sőt, félidőre már négy volt közte, és bár a harmadik negyedben nem növelte tovább a fölényét a BVSC, a hajrában sikerült plusz egyet rátenni és végül 17–12-re nyert a zuglói gárda. Tátrai Dávid, Csapó Miklós és Mészáros Csaba egyaránt 3-3 találattal zárt.

 

Eredmények, férfi Eurokupa
Csoportkör, 4. forduló:

B-csoport:
A-Híd VasasPlaket–Endo Plus Service-Honvéd 16–19 (4–1, 1–5, 3–6, 7–3) - ötméteresekkel
Rari Nantes Savona (olasz)–Apollon Smyrnis (görög) 13–10 (4–1, 3–3, 4–5, 2–1)

A csoport állása: 1. Vasas - 10 pont, 2. Savona - 9 pont 3. Honvéd - 5 pont, 4. Apollon - 0 pont.

C-csoport:
Waspo Hannover (német)–BVSC-Zugló 12–17 (4–5, 2–5, 3–3, 3–4)
Primorje Erste Bank (horvát)–VK Sabac Elixir (szerb) 15–10 (4–2, 4–2, 4–3, 3–3)

A csoport állása: 1. BVSC - 9 pont, 2. Primorje - 6 pont (49–51) 3. Sabac - 6 pont (36–43), 4. Hannover - 3 pont.