cover image
Férfi
Klub

Férfi BL: Az újabb 11–9 a csoport élére repítette a Fradit

2024. március 20. 21:40

Az FTC-Telekom egy rendkívül nehéz és küzdelmes mérkőzésen 11–9-es győzelmet aratott Bresciában, amivel egyrészt hozta a „kötelezőt", másrészt a Barceloneta görögországi vereségét kihasználva a B-csoport élére ugrott.

Nem kezdett túl fényesen a Bajnokok Ligája Final Fourba igyekvő Ferencváros, ugyanis a Brescia (egészen pontosan Max Irving) az első két támadásából két emberelőnyös góllal adta meg a mérkőzés alaphangját. Nyéki Balázs tanítványai szerencsére hamar rendezték a sorokat, Nagy Ádám is értékesített egy fórt, a negyed derekán pedig Vigvári Vendel révén megszületett az első akciógól is. Innen aztán az olaszok tudtak elmozdulni, de az utolsó percben Fekete Gergő tett arról, hogy ne veszítse el az első játékrészt az FTC-Telekom.

A második negyedben folytatódott az adok-kapok, igaz, ez ekkor nem gólokban, inkább a küzdelemben mutatkozott meg. Vogel Soma ziccert fogott, viszont nem sokkal később Alessandro Balzarini zavartalanul fordulhatott be és nem is hibázott. A Fradinak hosszú ideig nem volt erre (valamint Petar Tesanovicra) válasza, aztán a félidő utolsó percében Dusan Mandic hatalmas bombát ragasztott az olasz kapuba, azaz ez a periódus is ikszre végződött.

A nagyszünet után is a Brescia vitte be az első ütést, Irving ezúttal ötméteresből volt eredményes, ezen kívül viszont Vogel és a védelem továbbra is jól teljesített, elöl azonban nem igazán volt meg a ritmus és hiányoztak a tiszta lövőhelyzetek is. Aztán Luca Damonte a negyed felénél szépen vette észre Nagyot a kapásoldalon, aki egyből jól pattintott Tesanovic kapujába, másfél perccel később pedig már először örülhettünk ferencvárosi vezetésnek, Damonte készített elő megint, ekkor Pohl Zoltánt találta meg a rövid fánál, aki nem rontott, és ezt az előnyt meg is tartotta az utolsó játékrészéig a magyar alakulat.

Irvingre továbbra sem találta az ellenszert a Ferencváros, az amerikai légiós egy távoli kapással egalizált a negyedik elején, viszont Német Toni egyből érkezett egy válasszal, ám Balzarini sem késlekedett, sőt az olaszok hetese aztán kilőtte a jobb felsőt távolról, ezzel ismét a Brescia vezetett, némileg váratlanul. Molnár Erik kiváló reakciója nagyon kellett, szépen szedte össze a Daniil Merkulov által kiejtett labdát, egyből kapura fordult és be is talált, rendkívül fontos pillanatban. Majd emberfórba került a Fradi, Mandic felismerte a blokk hiányát és kíméletlenül kilőtte a rövidet, az utolsó perc elején pedig Stylianos Argyropoulos is a legjobbkor villant, aki a saját kipattanóját birkózta be. Ez viszont még közel sem volt végeredmény, a 7 a 6 ellen támadó olaszok elrontották az utolsó(előtti) kísérletüket, Fekete Gergő egész pályáról vette be a kapujukat és így már hárommal vezetett az FTC-Telekom, de ebből csak kettőt tudott megtartani, ugyanis a Brescia egy utolsó másodperces ötméteressel közelebb jött, így született meg a 9–11-es végeredmény.

Végeredmény, férfi Bajnokok Ligája, 2. csoportkör
B-csoport, 2. forduló
AN Brescia (olasz)–FTC-Telekom 9–11 (3–3, 1–1, 1–2, 4–5)

A csoport másik mérkőzésén:
Olympiacos (görög)–Barceloneta (spanyol) 10–7 (4–2, 2–0, 2–2, 2–3)

A csoport állása: 1. FTC-Telekom - 6 pont, 2. Olympiacos - 3 pont, 3. Barceloneta - 3 pont, 4. Brescia - 0 pont.