cover image
Női
Felnőtt Válogatott

Ezen is túlestünk – 37 gólos diadal Szingapúr ellen

2024. február 6. 12:42

A magyar női válogatott 39–2-re legyőzte Szingapúrt a dohai világbajnokság csoportkörének második fordulójában. Ami a lényeg: mindenki megúszta sérülés nélkül és minden mezőnyjátékosunk betalált.

Újabb kötelező győzelem várt a női válogatottra, hiszen Szingapúr várt Mihók Attila és Cseh Sándor együttesére. Ezúttal Mahieu Geraldine kapott pihenőt, Vályi Vanda pedig továbbra is egy kisebb sérüléssel küzd, így ő is kimaradt.

Még egy perc sem telt el, amikor Parkes Rebecca és Rybanska Natasa révén 2–0-ra vezettünk, nem sokkal később Kurucz-Gurisatti Gréta duplájával már 4–0 volt ide. A harmadik perc végén Magyari Alda is bemutatott egy védést, az „ellentámadásból” Rybanska duplázott, majd Garda Krisztina is kilőtte a rövid alsót, aztán Horváth Brigitta is a kapuba húzott Kuna Szonja bejátszásából. Szilágyi Dorottya, Faragó Kamilla és Keszthelyi-Nagy Rita is bevette a szingapúri kaput az első játékrészben, míg a végén az első védésük is megszületett.

11–0-ról folytatódott a „küzdelem”, de gyorsan összejött a tucat, Kurucz-Gurisatti használta ki az első emberelőnyünket. Keszthelyi-Nagy Magyari indítását váltotta gólra, de láthattunk szingapúri kapufát, Magyari-védést és egy remek csavart is a csapatkapitányunktól. Mi is lőttünk néhány kapufát és volt egy-két technikai hibánk (2 méter…), aztán jött egy ázsiai emberelőny, amit egy blokkal és egy védéssel hatástalanítottunk, Rybanska pedig büntetett a túloldalon. Faragó is eredményesen vitt végig egy kontrát, Kurucz-Gurisatti már a negyediket szerezte, aztán előbbi szabálytalansága nyomán ötmétereshez jutottak a szingapúriak, de nem tudtak élni a lehetőséggel, a félidő pedig Szilágyi góljával zárult.

A térfélcsere utáni első két percben további hárommal növeltük a különbséget (Parkes kétszer, Szilágyi egyszer csengetett), ami aztán eggyel csökkent, ugyanis Jingxuan Ranice Yap megszerezte akcióból az ázsiaiak első gólját. Keszthelyi-Nagy erre kétszer (másodjára ötösből), Horváth egyszer válaszolt, csakhogy Yap ismét betalált, Neszmély Boglárkát kissé magára hagyták a társak. Kuna is hintett sorozatban kettőt, aztán még egyet, csak előtte még Kurucz-Gurisatti értékesített egy előnyt, ebben a nyolcpercben is 11-et lőttünk, igaz, kettőt kaptunk is. 

Rybanskáé lett a 30. és a 31. magyar találat, Parkes pedig 30-ra növelte a differenciát a negyedik periódus kezdetén. Kurucz-Gurisatti saját maga 6., Leimeter Dóra pedig az első gólját lőtte a következő támadásokból, majd Szilágyi is ragasztott egymás után kettőt, és Máté Zsuzsanna is eredményes tudott lenni, azaz minden mezőnyjátékosunk örülhetett gólnak. Az utolsó másodpercekben Kuna is megiramodott szólóban és meg is szerezte a 39. magyar gólt, egyúttal beállította a végeredményt.

39–2-re győztünk és a csoport élére álltunk, viszont ha ott is akarunk végezni, ahhoz le kell győznünk csütörtökön az ausztrálokat is.

Végeredmény, világbajnokság
C-csoport, 2. forduló
Szingapúr–Magyarország 2–39 (0–11, 0–7, 2–11, 0–10)

Gólok: Yap 2, ill. Rybanska, Gurisatti 6-6, Szilágyi, Keszthelyi, Kuna 5-5, Parkes 4, Faragó 3, Horváth 2, Garda, Leimeter, Máté

(eredményre kattintva részletes statisztika nyílik)

A csoport másik mérkőzésén: Új-Zéland–Ausztrália 6–13

A csoport állása: 1. Magyarország - 6 pont (58–10) 2. Ausztrália - 6 pont (45–7) 3. Új-Zéland - 0 pont (14–32), 4. Szingapúr - 0 pont (3–71)