cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Ez pazar: 10-8-ra győzött Ausztrália ellen a leány ificsapat!

2018. augusztus 11. 20:28

A szolnoki nemzetközi tornán a Faragó Tamás, Petőváry Zsolt kettős által irányított, vb-re készülő válogatott nagy győzelmet aratott.

Mint beszámoltunk róla, a Faragó Tamás, Petőváry Zsolt kettős által irányított lány ifi- és juniorkeret együtt edz a világversenyekre készülve. Alig több mint két hét múlva Belgárdban ifi vb következik - a hétvégén, Szolnokon felkészülési tornával hangol a társaság.

A Kína elleni 10-10 után a 2. napon Ausztrália ellen ugrottak vízbe a lányok. Ugyan a mieink lőtték az első gólt, ám utána 3-1-re, 4-2-re, 5-3-ra vezetett a rivális, amely az utolsó negyednek 7-6-os előnnyel vághatott neki. Ennek a közepén azonban kevesebb, mint két és fél perc alatt 4-0-s szakaszt produkáltak a mieink! A már a felnőtt-válogatottban is bemutatkozó Rybanska Natasa előbb belőtte a Petőváry Luca által kiharcolt ötöst, majd akcióból talált be, aztán Petőváry előnyből, Ármai Zita hat a hat ellen szerzett gólt. Az ausztrálok erejéből csak szépítésre futotta, így 10-8-ra győzött a csapat, amelynek kapuját Magyari Alda (képünkön) 56%-kal (10/18) védte.

Leány_ifi_Magyari_Alda.jpg „A Kína elleni döntetlent úgy értük el, hogy kezünkben volt a mérkőzés. Más kérdés, provokáltam is az eredményt, elsősorban az őrületet hagytam a medencében, aminek az volt az oka, hogy ilyenkor jobban kijönnek azok a mentális hibák, amelyeket jobb az elején tisztázni. A férfiaknál ezt pacekba elmondják, a nőknél provokálni kell. Volt utána több beszélgetés a csapattal, beszéltek egymás között is a lányok, így van ez jól. Mára egyértelműen megtaláltuk azokat a pontokat, amelyek ahhoz kellettek, hogy a masszív, jó erőkből álló ausztrálokat le tudjuk győzni. Tettük annak ellenére, hogy a csapatból többen is sérülésekkel bajlódnak, ami miatt a formaidőzítésük csúszik. Ezúttal jobban játszottunk, több jó egyéni teljesítményt láttam, bár tegyük hozzá, elég sok hibát vétettünk, elsősorban a ki nem kényszerített hibákra gondolok, ami a passzolásban mutatkozott meg. Mindezek tükrében még értékesebb a győzelem" - értékelt a megszokott őszinteséggel Faragó Tamás, aki a negyedik negyed közepén produkált 4-0-s szakaszról elmondta, hogy a kiváló védekezés teremtette meg a góllövés lehetőségét, amivel sikerült is élni. Vasárnap Kanada lesz az ellenfél, és egy siker tornagyőzelmet is jelenthet!
ifilany2.jpg
Nemzetközi lány utánpótlás-torna, Szolnok
2. forduló
Magyarország-Ausztrália 10-8 (1-1, 4-4, 1-2, 4-1)
Gólszerzők:
Muzsnay 3, Ármai 2, Rybanska 2, Utassy 2, Petőváry, ill. A. Andrews 2, Swadling, Millken, Traplin, Newell, Kearns, C. Andrews
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény:
Kanada-Kína 4-12

Nemzetközi lány utánpótlás-torna, Szolnok
A további program

Augusztus 12., vasárnap
Kína-Ausztrália, 10:30
Magyarország-Kanada, 12:00

Lány ifikeret
Kapusok:

Magyari Alda - POLO SC
Pápai Barbara - UVSE
Mezőnyjátékosok:
Rybanska Natasa - Szentes
Muzsnay Fanni - FTC
Petőváry Luca - BVSC
Ármai Zita - FTC
Faragó Berta - BVSC
Utassy Kata - BVSC
Szellák Csenge - Tatabánya
Tátrai Szonja - Tatabánya
Pap Mónika - UVSE
Kudella Panna - Szentes
Dömsödi Dalma - Szentes
Kékesi Borbála - Eger
Peresztegi Nagy Kinga - POLO SC
Szabó Krisztina - Szentes
Huszti Vanda - Dunaújváros

Juniorkeret
Kapusok:

Aranyi Réka - Eger
Maczkó Lilla - UVSE
Mezőnyjátékosok:
Kiss Eszter Lara - UVSE
Jenei Kata - Tatabánya
Koncz Hanna - BVSC
Mihály Kinga - Szeged
Vályi Vanda - Dunaújváros
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
Leány ifjúsági vb-keret
faragó tamás