cover image
Férfi
Klub

E.ON OB I: Tízet vert az FTC az Egerre, nincs már nyeretlen csapat

2023. november 11. 20:36

A férfi OB I. már a 10. fordulójához érkezett, ennyi kellett ahhoz, hogy ne legyen nyeretlen csapat a mezőnyben, miután a héten edzőváltáson áteső PVSK megszerezte első sikerét. A Ferencváros továbbra is hibátlan, a BVSC nagy különbséggel nyert rangadót a Kőér utcában.

A Vasas Szuperkupa-kötelezettsége miatt nem rendeztek teljes fordulót a férfi OB I 10. körében, a program viszont már szerdán elkezdődött, amikor a Szolnok némi meglepetésre 12–9-es győzelmet aratott az OSC vendégeként. A hazaiak ugyan jobban kezdtek (3–2), de a középső két negyedre elképesztően masszívvá vált a Dózsa és azt a 16 percet 9–3-ra hozta, és hiába dolgozott le kettőt a hátrányból az Újbuda, többre már nem futotta. A vendégek kapujában Bányai Márk 63%-os hatékonysággal produkált 15 védést, de a blokkmunka is kiemelendő a szolnokiak részéről, akik ezzel pontszámban beérték riválisukat, az OSC pedig sorozatban másodszor is kikapott otthon.

Szombatra öt meccs a maradt, a műsor délben kezdődött a Komjádiban az FTC-Telekom és a Tigra-ZF-Eger részvételével. A vendégek egészen 2–2-ig bizakodhattak, sőt még a második negyed elején is csak eggyel voltak lemaradva, ám a félidőt jelző dudáig a bajnok összerakott egy 3–0-s sorozatot, azután pedig még egyet. Hatgólos lemaradást kellett volna ledolgozniuk az utolsó játékrészben az egrieknek, de ezt nemhogy nem hagyta a Ferencváros, hanem még négyet hozzácsapott, és így tízgólos sikert aratott otthon. Varga Dénes 5, Daniil Merkulov és Varga Vince 3-3 alkalommal volt eredményes, a túloldalon Dimitrije Krijestorac szintén triplázott.

A Szentes és a Miskolc csatáját a kezdetektől a védekezés határozta meg, nem csoda, hogy 3–3-mal fordultak a felek. Az elképesztően szoros küzdelem a harmadik etapban is folytatódott, de ez volt az első, amit előnnyel tudott zárni az egyik csapat, méghozzá a Miskolc. Ráadásul a vendégek a negyedik negyed elején a találkozó során először kettővel, majd hárommal is el tudtak lépni, a hirtelen megtáltosodással pedig nem tudott mit kezdeni a Szentes, amely a végére teljesen elfogyott hátul, elöl pedig egyáltalán nem tudta elérni a kívánt fordulatszámot.

A Szeged kaposvári vendégjátéka viszont pont az ellenkezőt hozta: hektikus mérkőzés, rengeteg gól, őrült sorozatok, kiélezett hajrá. A hazaiak kezdtek nagyobb lendülettel és 6–3-ra elvitték a nyitófelvonást, hogy aztán a második negyed második felében már 6–7 álljon az eredményjelzőn. Ennek tükrében igazságos a 8–8-as félidei állás, a térfélcsere után pedig megmaradt a pörgés, az első két percet 3–1-re hozta a Kaposvár, majd egy szokatlanul hosszú gólcsend következett, amit szintén a somogyiak törtek meg. A befejező játékrészben három gólt kellett volna ledolgoznia a Szegednek, de a Kaposvár foggal-körömmel őrizte előnyét, és hiába támadhattak a vendégek az egálért a meccs végén, a hazaiak otthon tartották a három pontot.

A nem túl jó formában lévő Honvéd a BVSC-t fogadta a nap rangadóján, Szivós Márton tanítványai pedig erős starttal szerettek volna visszatérni a rendes kerékvágásba. Csakhogy 3–1-nél totális leolvadás történt, ugyanis a félidőből hátralévő szűk 10 percben egyszer sem tudta bevenni a vendégek kapuját a Honvéd, míg a BVSC hatszor is betalált ebben az időszakban, óriásit fordult tehát a játék. A házigazda próbált közelebb férkőzni a nagyszünet után, de a zuglóiaknak mindig volt válaszuk, a negyedik negyedben pedig további három gólt tettek hozzá a fölényükhöz, és végül 14–7-re diadalmaskodtak.

A héten Zlatko Rakonjac vette át a PVSK irányítását, és úgy néz ki, az új seprű jól seper. A hazaiak nagy elánnal kezdtek és kétgólos vezetésre tettek szert a vendég UVSE-vel szemben, ám ezt hatalmas küzdelmek közepette ledolgozták az újpestiek. A harmadik játékrészben is a védekezés dominált, ekkor csak egyetlen pécsi találat született, a negyedikben viszont fellazultak a védelmek, amiből úgy tűnt, a Pécs profitálhat inkább, de szűk másfél perccel a vége előtt megint visszajött mínusz kettőről az UVSE. A csattanó azonban a végére maradt, az utolsó másodpercben Keresztúri Márton szabaddobásból döntötte el a hazaiak részére a találkozót, ami egyben a PVSK szezonbeli első győzelmét is jelentette, azaz nincs már nyeretlen csapat az OB I-ben.

 

Eredmények, E.ON OB I, 10. forduló:

(az eredményre kattintva részletes statisztika nyílik)

Genesys OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa Praktiker 9–12 (3–2, 3–5, 0–4, 3–1)

FTC-Telekom–Tigra-ZF-Eger 17–7 (3–2, 4–1, 5–3, 5–1)

Metalcom Szentes–PannErgy-MVLC-Miskolc 5–9 (2–2, 1–1, 1–2, 1–4)

Kaposvári VK–Zue.hu Szegedi VE 15–14 (6–3, 2–5, 4–1, 3–5)

Endo Plus Service-Honvéd–BVSC-Zugló 7–14 (3–2, 0–5, 3–3, 1–4)

PVSK-Mecsek Füszért–UVSE 8–7 (3–2, 1–2, 1–0, 3–3)

 

Az A-Híd VasasPlaket–KSI találkozót december 5-én rendezik.