cover image
Férfi
Női
Klub

EON Ob I: Sima Honvéd-siker a Szolnok ellen

2024. március 23. 20:25

A Honvéd egy 5-0-ás szériával küldte végleg a padlóra a Szolnokot a harmadik negyedben az EON Férfi Ob I szombati rangadóján, míg az OSC nehezen győzött Kaposvárott.

A szombatra jutó két felsőházi meccs közül egyértelműen a Szolnok Kőér utcai vizitje emelkedett ki – ugyanakkor az OSC is váratlanul izgalmas partiba gabalyodott Kaposvárott. Bár a második félidőben a fővárosiak magukhoz ragadták az irányítást, a somogyiak kapaszkodtak utánuk, így megnyugvást csak Tóth Márton centergólja hozott a hajrában, egy perccel a duda előtt.

Bár a Szolnok sokkal jobban áll a tabellán, ez a medencében egyáltalán nem jött ki, a Honvéd ugyanis lejátszotta a színről vetélytársát. A hazaiak 6-2-es vágtával nyitottak, ami megadta az alaphangot: az üldözőversenyre kényszerített szolnokiak 7-5-nél voltak közel – aztán újra lemaradtak, immár végleg. Két gól 39 másodpercen belül megtette a hatását Ekler Bendegúz és Hessels Sebastian részéről – a harmadik részben ugyanők növelték tovább a különbséget, 12-5-nél pedig végképp eldőlt a meccs a harmadik rész közepén.

Az alsóházi csatákban a KSI ugyan derűs 3-0-lal indított az UVSE ellen, ám aztán a lilák magukra találtak, egy 0-4-es harmadik negyeddel pedig átfordították az összecsapást, és végül magabiztosan győztek.

Óriási ütközet zajlott Szentesen, ahol a pécsiek egy 0-3-as nyitónegyeddel lepték meg a hazaiakat, akiknek aztán 0-4-ről kellett kapaszkodniuk, de megtették: bár a szünetben még 3-6 állt a táblán, a zárórész előtt már megint iksznél tartottak, majd a negyedik részben újabb két találattal már 8-6-ra vezettek a szentesiek. A Pécs a második félidőben mindössze egy gólt szerzett, három perccel a vége előtt, utána viszont már egyik csapat sem tudott betalálni.

A késő esti találkozón az egriek remek teljesítménnyel győztek a miskolciak ellen – Biros Péter alighanem elégedetten szemlélte, hogy Samu fia négyszer talál be, ebből kétszer abban a fázisban, a harmadik játékrészben, amikor az Eger végleg a maga javára fordította az összecsapást.

A női bajnokságban a nemzetközi kupakör miatt egy találkozó szerepelt a programban, melyen a Győr az ötgólos Petik Panna vezényletével értékes győzelmet aratott Tatabányán.

 

Férfi ob I

Felsőház

Kaposvár–Genesys-OSC Újbuda 8-10

Endo Plus Service-Honvéd–Szolnoki Dózsa-Praktiker 15-10

Alsóház

KSI–UVSE 8-10

Metalcom-Szentes–PVSK-Mecsek-Füszért 8-7

Digi-Eger–PannErgy-Miskolc 15-12

 

Női ob I

Tatabánya–UNI-Győr 7-9

A meccsekre kattintva statisztika nyílik.