cover image
Férfi
Klub

E.ON OB I: megadrámák után OSC- és Honvéd-győzelem

2023. november 29. 21:37

Két, elképesztő izgalmakat hozó meccset pótoltak a korábbi fordulókból az Euro Kupában szereplő együttesek. A Honvéd őrült végjátékban nyert Miskolcon, míg az OSC fordulatos meccsen, szintén egyetlen góllal győzött a BVSC otthonában.

A Miskolc–Honvéd meccs szédületes fordulatokat hozott. Az első három negyed a remeklő védelmeknek és a kissé tompább támadósoroknak hála hét gólt hozott összesen. A Honvéd ugyan gyorsan elment 0-2-re, a hazaiak pedig mindössze 18 másodperccel az első negyed vége előtt találtak be először. A következő két játékrész egy-egy gólt hozott mindkét oldalon – a vendégek 2-4 után nem tudtak elmenni hárommal, ellenben három másodperccel a duda előtt Krasznai Viktor ismét felezte a különbséget.

Hanem az igazi haddelhadd a zárórészben következett: az addigi hetet nyolccal fejelték meg a felek, de hogy?! A Honvéd egy fórgóllal és két büntetővel már 7-3-ra vezetett a negyed felénél, és úgy festett, nem lehet problémája. Lett. Oltean Sebastian 28 másodpercen belül két akciógólt vágott, amitől a miskolciak vérszemet kaptak. Kibekkeltek egy hátrányt, majd Molnár Gergely révén 1:42-vel a vége előtt visszajöttek egy gólra. Eztán kihagytak egy fórt, majd kaptak még egyet, és Krasznai Bendegúz a kiállítás utolsó másodpercében egyenlített, amikor 0:06 állt az órán. Mégsem 7-7 lett a vége, merthogy egy másodperccel a duda előtt Vadovics Viktor szabaddobása megakadt a hálóban, így mégis három ponttal tért haza a Szivós-gárda Budapestre.

Másfajta izgalmak miatt maradt emlékezetes a BVSC és a OSC párviadala. Itt a meccs képe is másképp alakult, merthogy az első negyed afféle vadnyugati „nem töltök, csak lövök” jelleget öltött, 11 gól esett, 6-5-ös megoszlásban, bár a BVSC vezetett már 5-2-re is. Ezután kissé lábra álltak a hátsó alakzatok, 6-6 után jött két vasutas-találat, melyre Vigvári Vince válaszolt büntetőből, így a szünetben 8-7-re álltak a felek.

A harmadik rész sokkoló OSC-duplával indult, Salamon Ferenc és Vigvári 36 másodpercen belül vágott két akciógólt, úgyhogy a hazaiak csaknem öt és fél perc után tudtak csak újabb gólt szerezni, Bundscuch Erik révén. Nem sokáig álltak egálra, egy lejárófélben lévő előnyből ugyanis Tóth Márton közelről visszaszerezte a vezetést az OSC-nek (9-10).

Tátrai Dávid centergóljával startolt a negyedik rész, majd Csapó Miklós révén másfél perc múlva a BVSC-nél volt az előny (ez volt a hatodik gólja) – aligha gondolta bárki, hogy a hátralévő 5:33 percben a hazaiak már nem jegyeznek több találatot... Az OSC viszont egyenlített 4:23-nál, Szalai Péter akciógóljával, majd kihagyott egy fórt, viszont egy támadással később, 1:44-nél Lars ten Broek lövésével ismét jobban állt a vendégegyüttes.

Pazar csata zajlott a vízben, lenyelt sípok mellett, elvégre az utolsó nyolc percben mindössze egyetlen kiállítást ítéltek a játékvezetők – na jó, a végén még egyet, ott viszont elszabadult minden, ami ilyen helyzetben el tud. Merthogy az utolsó pillanatokban Simone Rossi jó olaszhoz méltóan nem engedett elvégezni egy szabaddobást, amiért kiállították, ám hiába állt 0.7 az órán, az még azelőtt elindult, hogy a hazaiak lőni próbálhattak volna, a dudára meg jött a végefőcím, azaz a bírói sípszó, így hiába következett tíz perc hangszál-repesztő „egyeztetés” a zsűriasztalnál, nem tekerték vissza a „filmet”. Avagy boldog OSC-pólósok és szerfelett dühös BVSC-sek hagyták el a medence-, pardon, csatateret; azért jó kis meccset játszottak, büszkék lehetnek magukra, még ha ez nem is jelent túl nagy ellentételezést a hazaiaknak.

 

E.ON OB I – elhalasztott mérkőzések

PannErgy Miskolc–Endo Plus Service-Honvéd 7-8

BVSC-Zugló–Genesys-OSC Újbuda 11-12