cover image
Férfi
Klub

E.ON OB I: Fradi-húszas az OSC-nek

2024. március 30. 18:13

Szombaton négy mérkőzést játszottak az E.ON Férfi OB I-ben: három összecsapásra került sor a felsőházban és egyre az alsóban. A nap rangadójának ígérkezett az FTC-Telekom–OSC találkozó, aztán abból lett a legnagyobb kiütés, a többi mérkőzésen viszont jóval kisebb különbségek döntöttek.

Felsőház

Az eddig három nagyon szoros felsőházi vereséget (mínusz három a Fradi, mínusz egy-egy a BVSC és a Szolnok ellen) elkönyvelő Szeged a Honvédot fogadta a forduló nyitómeccsén, és olyan rajtot vett, amivel úgy tűnt, megszerezheti első tavaszi pontjait. A csongrádiak egy negyed után 4–1-re vezettek, ezt azonban az első szünet után 4 perc alatt egálra hozta a Honvéd, majd egy újabb szegedi találat után még hármat termelt Szivós Márton együttese. A folytatás már kevésbé volt hektikus, és bár a házigazda még vissza tudott jönni egy gólra, a negyedik negyedben háromra tornázta fel az előnyt a Honvéd, amiből csak egyet tudott lecsípni a Szeged, amely ezzel negyedik szoros vereségét is elszenvedte. A hazaiaknál Danka Benedek 13, a vendégeknél Farkas Domonkos 14 védést mutatott be. 

A Kaposvár is beragadt az újraindítás óta és még mindig keresi az első 2024-es pontjait, a Szolnoknak viszont esze ágában sem volt kapaszkodóként funkcionálni. Jansik Dávid hamar megadta a kezdőlökést, és onnantól kezdve a Dózsa 1-2 góllal folyamatosan előrébb járt. A somogyiak igyekeztek tartani a tempót, a kétgólos félidei mínusz sem vette el a hazaiak kedvét, és még a harmadik játékrészben is felzárkóztak egyre, de ekkor ritmust váltott a Szolnok és zsinórban három találattal eltávolodott. A közte négy már soknak bizonyult a Kaposvár számára, mert bár ebből hármat el tudott tüntetni, 9–10-nél újított a vendég együttes és a következő két góllal érdemben lezárta a találkozót.

A nap fővárosi rangadója nem volt éppen rangadójellegű, az FTC-Telekom ugyanis játszi könnyedséggel elintézte a Komjádiban az OSC-t. A címvédő szűk négy perc alatt háromgólos előnyre tett szert, aztán ebből egyet faragott az újbudai csapat, és akár az is további lendületet adhatott volna nekik, amikor az első negyed utolsó másodpercében Bisztritsányi Dávid megfogta Jansik Szilárd ötméteresét. Ám ez nem így lett, a Ferencváros a második felvonás közepén 2:15 alatt csinált egy 4–1-es szakaszt, félidőben pedig 10–3-ra vezetett. A térfélcsere után hamar elérte a különbség a 10-et, az olló pedig egyre csak nyílt, köszönhetően annak, hogy a bajnok totálisan szétzilálta az OSC védelmét, miközben hátul is rendkívül komolyan vette a dolgát. A meccs végén a fiatalok is megkapták a lehetőséget, az FTC a 20-at is elérte és végül 15 gólos különbséggel küldte haza az orvosegyetemieket.

Alsóház

Az alsóházban mindössze egy mérkőzést játszottak a hétvégén, a Szentes Miskolcra látogatott. A buli hamar beindult, az első 100 másodperc alatt három gól esett, az adok-kapokból eleinte a szentesiek jöttek ki jobban, de hiába vezettek 6–3-ra a második etap derekán, a nagyszünetig sikerült a Miskolcnak ledolgoznia a hátrányt. A hazai csapat annyira elkapta a ritmust, hogy a harmadik periódusban egyből magához ragadta a vezetést és két góllal is ment, aztán ezt egyre csökkentette a Szentes, mielőtt ráfordultak a felek a negyedik negyedre. Az izgalmak ott sem maradtak el, a csongrádi alakulat egyenlített, fordított, majd ellépett kettővel, de 20 másodperccel a vége előtt egalizált az MVLC. És még maradt csavar a történetben, ugyanis a Szentes élni tudott az utolsó támadással, és 7 másodperccel a dudaszó előtt Szatmári Kristóf emberelőnyből megszerezte a győzelmet csapatának.

Eredmények, E.ON OB I, középszakasz, 4. forduló

Felsőház
Zue.hu Szegedi VE–Endo Plus Service-Honvéd 8–10 (4–1, 1–6, 2–1, 1–2)
Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa Praktiker 10–13 (2–3, 2–3, 2–4, 4–3)
FTC-Telekom–Genesys-OSC-Újbuda 20–5 (4–2, 6–1, 8–2, 2–0)

Alsóház
PannErgy-MVLC-Miskolc–Metalcom Szentes 12–13 (2–4, 4–2, 4–3, 2–4)

(az eredményekre kattintva részletes jegyzőkönyv nyílik)

A VasasPlaket–BVSC-Zugló találkozót vasárnap este, a DIGI-Eger–UVSE és a PVSK-Mecsek Füszért–KSI mérkőzéseket április 6-án, szombaton játsszák.