cover image
Férfi
Klub

E.ON OB I: 14 perces gólcsend és egri vereség Miskolcon

2023. szeptember 13. 23:04

Az E.ON férfi OB I nyitányán a miskolciak meglepetésgyőzelme érdemel említést az Eger ellen – egyébként papírforma-eredmények születtek, talán az nem számít annak, hogy a KSI 11 gólt lőtt a Fradinak.

Az idei szezont az egykoron komolyabb rangadónak számító Szeged-Szolnok összecsapás nyitotta, melyen a vendégek nagyon simán nyertek: 0-3-mal adták meg az alaphangot, félidőben pedig már 8-3-ra vezettek. A vége közte hat, a szolnokiak 9/7-es emberelőny-mutatója kifejezetten jónak mondható, a szegediek ebben a műfajban 12/6-ig jutottak, az akciógól-kísérletek mutatója ugyanakkor felfedi, hol volt az igazi különbség a két gárda között (16/1 – 19/6).

Hanem kisebb meglepetés született Miskolcon, ahol a hazai gárdának sikerült legyőznie az Eger együttesét. Két perc után 0-2 állt a táblán, ám nem sokáig tartott a papírforma-gyanús forgatókönyv. Hamar 2-2 lett ugyanis, igaz, ezt követően még az Eger játszott fölényben, sikerült kibrusztolnia egy 2-4-es előnyt újfent, az ekkor még jól működő védekezésükre azonban nem tudtak még jobban építeni, holott 10:36 percen át nem kaptak gólt. Aztán viszont nagyjából egy perc alatt újfent egyenlített a Miskolc, sőt, Sebastian Oltean dudára lőtt fórgóljával a nagyszünetben már a hazaiak álltak jobban (5-4). Nagy Norbert centergólja pedig még tovább fagyasztotta az egriek játékát, ezúttal az ő támadásuk állt meg, három fórt hagytak ki egymás után, hogy aztán a hosszas oda-visszából megint a miskolciak jöjjenek ki jobban, Oltean 41 másodperccel a negyed vége előtt már az ötödik borsodi gólt szerezte egymás után. Mészáros Bálint hozott némi reményt az egrieknek, 0:04 állt az órán, amikor valahára betalált – 14 percnyi gólcsend után. Rádli Rajmund centergóljával aztán 7-6-ig kapaszkodtak a vendégek, ám erre két hazai akciógól jött válaszként 41 másodpercen belül. Nikola Murisic két centergóljával megint egyre csökkentették a különbséget a vendégek (9-8), és még három perc maradt a befejezésig. Csakhogy azonnal hazai fór és abból egy Molnár Gergely-gól következett, ebből pedig már nem tudott felállni az Eger.

Nagyjából két negyedig tartotta magát az UVSE a BVSC ellenében, aztán elkezdett kinyílni az olló – a második rész vége felé még visszajöttek a lilák 3-5-ig, ám Csapó Miklós 0:07-tel a duda előtt visszaállította a háromgólos különbséget, hogy aztán egy 0-3-as menettel gyorsan eldőljön a parti. Ekkor egy negyed alatt lőtt annyit a BVSC, mint az első félidőben összesen, végül 15-nél állt meg a vonat.

Szintén 15 góllal zárt az OSC Szentesen – itt már az első negyedben lerendezte a meccset a tavalyi ezüstérmes (2-6), és a kissé kiegyenlítettebb második negyedet aztán ismét egyoldalúbb második félidő követte, az OSC 8-ból 7 fórt lőtt be, miheztartás végett.

Nagyjából egy hónappal azután, hogy 25 méteres pályán 13-5-re győzött a Honvéd Kaposvárott az MK-selejtezőben, ezúttal egy gólgazdagabb, 16-10-es siker következett a két fél csatájában. Igaz, míg a kupameccsen az első félidőben már eldőlőben volt a parti (3-6), addig itt komoly adok-kapok zajlott, avagy a fővárosiakon érződött a három nap alatt lejátszott négy kőkemény, ráadásul a lelkekbe csak belemaró, szoros vereségekkel végződött BL-mérkőzés. A kaposváriak többször is vezettek az első félidőben, 7-7-ről indult a második, ott négy perc komoly csatát követően a Honvéd 48 másodperc alatt lőtt kettőt, s bár a somogyiak aztán szépítettek, a negyed hajrájában Ekler Bendegúz újabb két góljával hárommal elment a Szivós-gárda, majd a negyedik részben megduplázta a különbséget az elfáradó riválissal szemben.

Magabiztos játékkal zsákolta be a három pontot a Vasas Pécsett, a harmadik részt leszámítva mindegyik negyedben 4-4-gólt hintettek az angyalföldiek, Konarik Ákos ötször villant.

A címvédő Fradi a KSI ellen nyitotta a szezont, elsősorban fiatalokat küldve a medencébe (a kilenc világbajnokukból három játszott csupán), és ez elsősorban a védekezésen hagyott nyomot. Elöl nem volt gond, 17 gólig jutottak (Nagy Ádám négy találattal vitte a prímet), hátul viszont beakadt 11, ebből öt az utolsó részben – a kapusokkal nem volt túl nagy összhang, Szakonyi Dániel 7/1-gyel, Pápai Márton 7/2-vel zárt, átellenben Fejes Kristóf 9 védést is bemutatott kontrasztként.

 

E.ON OB I, 1. forduló

Szegedi VE–Szolnoki Dózsa-Praktiker 9-15

UVSE–BVSC-Zugló 8-15

Metalcom-Szentes–Genesys-OSC 7-15

Kaposvár–EPS-Honvéd 10-16

PVSK-Mecsek Füszért–A Hid-VasasPlaket 10-16

PannErgy-MVLC-Miskolc–Tigra-ZF-Eger 10-8

FTC-Telekom–KSI 17-11