cover image
Férfi
Klub

E.ON OB I: gólfesztivál a Szőnyin, simán nyertek a favoritok

2023. szeptember 16. 23:36

Az E.ON férfi OB I második fordulója meglepetések nélkül telt, valamennyi meccsen biztos győzelmet arattak a favoritok: a címvédő FTC-Telekom és a BVSC-Zugló egyaránt 20-20 gólig jutott.

A második kör már pénteken elstartolt, a címvédő Ferencváros igen simán intézte el a Szentest. Egy ideig szorosnak tűnt (3-2 volt az első negyed), aztán 4-3-at követően 87 másodpercen belül rámolt be három gólt a Fradi, és innen nem volt megállás – a középső két negyedet 11-2-vel tarolták le a zöldek, akik közül a világbajnok Nagy Ádám és a frissen igazolt ifjú balkezes, Nagy Ákos emelkedett ki öt, illetve négy góllal.

A nyitófordulóban az egriek ellen vitézkedő Miskolc együttese ezúttal Szolnokra látogatott, és elég sokáig tartotta magát igen eredményesen. Bár a hazaiak gyors 2-0-lal indítottak, erre még az első negyedben érkezett három vendéggól, úgyhogy nyolc perc után a borsodiaknál volt az előny. A másodikban hamar egyenlített a Szolnok, ám Várkonyi András szabaddobásgóljával a játékrész közepén újfent a Miskolc vezetett – kicsivel később a junior világbajnok Vismeg Zsombor egy akciógóllal mentette 4-4-re az első félidei állást. Fordulás után 36 másodperc alatt vágtak kettőt a hazaiak, ami után csaknem négy perc kellett riválisuknak, hogy rendezze a sorokat, ám végül Krasznai Bendegúz szépíteni tudott egy elhalóban lévő emberelőny végén, sőt, 1:43-mal a duda előtt ismét egyenlő volt az állás. Pető Attila révén hamarosan ismét a szolnokiak álltak jobban, és ez maradt is a zárórészre, miután a negyedzáró fórt elbaltázták a vendégek. A negyedikben csaknem három percnyi gyürkőzést követően Pető akciógóljával duplázódott az addigi különbség, majd Kovács Gergő is zörgetett, 9-6-nál pedig nagyon úgy festett, hogy a második bravúr nem fog összejönni a Miskolcnak. Így is történt: bár sikerült szépíteniük, Jansik Dávid a kiállított visszatérése körüli szokásos káoszt kihasználva visszaállította a háromgólos különbséget 2:15-nél, majd egy perccel később egy lefordulásból lőtt még egyet, így a meccs végére alakult ki a legnagyobb differencia.

A nap másik szorosabb meccsén a Honvéd hamar 3-0-ig viharzott a pécsiek ellenében, nyolc perc után pedig 4-1 állt a táblán. A második részben már 6-1-gyel ment a Szivós-gárda, a vendégek a szünet előtti másodpercekben kozmetikáztak. Mígnem a harmadik közepére visszakapaszkodtak 6-4-ig, miután a Honvéd-támadósor kissé befagyott, Ekler Zsombor végül hat perc elteltével lőtt egy nyugtatójellegűt fórból, majd egy gyors gólváltást követően 8-5-nél dudálták le ezt a játékrészt. Újból a PVSK lőtte az elsőt az utolsó periódusban, és jöhettek volna közelebb is, ám nem tudták kihasználni, hogy a honvédosokra újabb gólcsendet kényszerítettek – végül 2:50-nel a befejezés előtt Ekler Bendegúz simított be egy ötméterest, 47 másodperccel később pedig Hessels Benjámin akcióból talált be, végképp eldöntve a partit (10-6). A vendégeknek sikerült felezniük a különbséget, ám az ezután maradó 52 másodpercben már nem történt említésre méltó esemény.

Ami a többi találkozót illeti, a BVSC és a Szeged meccse derűs gólfesztiválba torkollott, avagy a lövések számán látszott (38-29), hogy a srácok bármit ellőttek, ami a kezük ügyébe került, a védelmek pedig nem igazán szűrtek jól. Már az első nyolc perc megágyazott annak, ami aztán történt – 4-4 után viszont jött egy 7-3-as negyed, és a BVSC végül az előnyét tartva, majd picit növelve nyerte meg a 34 gólt hozó összecsapást.

A Vasas kissé nyögvenyelős kezdés (1-0) a második negyedben hat gólt szerezve már félidőre eldöntötte az UVSE elleni mérkőzést, míg az OSC egy csinos, 7-4-es nyitó nyolc perc után kezdett a védekezéssel is foglalkozni, így a következő tizenhat percben csupán egyszer tudott betalálni a Kaposvár, 11-5 után pedig nem sok nyitott kérdés maradt. Az egriek a meglepő miskolci vereség után „megfelelő” vetélytárs ellen kezdhették meg a visszaépülést, és nem is hagytak esélyt a KSI-nek a Komiban. A végül hat találatig jutó Nikola Murisic vezérletével rögtön háromgólos előnyre tettek szert, és végül is relatíve biztosan gyűjtötték be a három pontot.

 

E.ON OB I, 2. forduló

(meccsekre kattintva részletes statisztika nyílik)

FTC-Telekom–Metalcom-Szentes 20-6

Szolnoki Dózsa-Praktiker–PannErgy-Miskolc 11-7

KSI–Tigra-ZF-Eger 10-15

BVSC-Zugló–Zue.hu-Szeged 20-14

A Hid-VasasPlaket–UVSE 13-7

Genesys-OSC–Kaposvár 14-8

EPS-Honvéd–PVSK-Mecsek Füszért 10-8