cover image
Szövetség

Elhunyt Bodnár János

2023. május 31. 18:34

79 éves korában elhunyt Bodnár János, a Ferencváros vízilabda-szakosztályának emblematikus alakja, aki közel négy évtizeden át dolgozott a zöld-fehérek utánpótlásedzőjeként.

Bodnár János 1944-ben született, Egerben nőtt fel, ott végezte iskoláit is. Bátyja mintájára (Bodnár András olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok vízilabdázó) az egri uszodában úszott, vízilabdázott és ismerkedett meg a háromtusával. 18 éves korában Budapestre költözött, hogy a Csepel SC-ben öttusázhasson. 1965-ben junior egyéni és csapatvilágbajnok lett, két évvel később pedig a felnőttek között ünnepelhetett országos bajnoki címet Balczó Andrással és Sárfalvi Bélával. Az 1968-as mexikói olimpián az aranyérmes öttusa csapat tartaléka volt Balczó András, Móna István és Török Ferenc mögött.
Az öttusa mellett 1962-től az OSC OB I-es vízilabda csapatában játszott, ahol országos bajnokságokat és Magyar Népköztársasági Kupákat nyert. 1970-ben bronzérmet szerzett az Universiadén a magyar vízilabda-válogatottal.
Sportolói pályafutása után 12 évet öttusa edzőként dolgozott, majd 1983-tól egészen haláláig vízilabdaedzőként tevékenykedett. A 1984/85-ös szezonban az Eger SE OB I-es csapatát irányította, majd közel négy évtizeden át volt az FTC-ben utánpótlásedző. (forrás: fradi.hu)
Bodnár János emlékét megőrizzük, nyugodjék békében!
Szövetségi hírek