cover image
Egyéb

Bolonyai Flóra Barack Obama mellett

2014. március 13. 8:57

A magyar válogatott amerikai egyetemi csapata meghívást kapott a Fehér Házból.

Nem mindennapi élményben lehetett része Bolonyai Flórának, a női válogatott kapusának. A University of Southern California csapatával a Fehér Házban vizitált. 

A Los Angeles-i egyetem női és férficsapatának át kellett utaznia az egész országot, de kit érdekel ez akkor, ha maga az elnök hívja meg őket. Ráadásul öt éven belül másodszor. 2013-ban az USC csapat lett az egyetemi bajnok, ezért jött a meghívás a Fehér Házból.

Öt éven belül másodszor járt az USC Washingtonban (legutóbb 2010-ben), Bolonyai Flóra először, és rögtön úgy sikerült „helyezkednie”, hogy a közös fotózáson éppen Barack Obama mellett állt.

Bolonyai Flóra az élményről:

"Péntek délután tudtuk meg, hogy meghívták a csapatot a Fehér Házba, úgyhogy az egész út nagyon hirtelen történt. Vasárnap este indultunk, hétfő hajnalban érkeztünk DC-be, és hétfő este már jöttünk is haza Los Angelesbe. A Fehér Házban hétfő délután jártunk, más 2013-as bajnokcsapatokkal együtt. A nagyon alapos biztonsági átvizsgálás után körbenézhettünk az épület egyik szárnyában, utána pedig minden csapat elvonult egy előre kijelölt terembe, ahol aztán a képet készítették Obamával.

Az elnök amúgy nagyon közvetlen és barátságos volt, mindenkivel kezet fogott, és azt mondta a csapatnak, hogy ő is pólózott fél évig, de túl nehéz volt, úgyhogy abbahagyta. A képek elkészítése után az összes sportoló a Fehér Ház kertjében gyűlt össze, ahol Obama rövid beszédben köszöntött minket, hangsúlyozva, hogy az egyetemista sportolók fontos értékeket képviselnek. Mindenképpen különleges élmény volt!"

Gratulálunk, Flóra!
Vízilabda hírek
bolonyai flóra
barack obama