cover image
Egyéb

BL, zárókör: Varga Zsolt-búcsúparty a szigeten

2023. május 22. 16:35

Ugyan minden eldőlt a Bajnokok Ligájában, mégis van valami tétje a zárókörnek: a méltó búcsú. Az FTC-Telekom utolsó hazai meccsét játssza Varga Zsolt vezetésével, míg a Genesys-OSC-t utoljára látjuk a jelenlegi felállásban.

A Fradi mindenképp a harmadik helyen végez a B-csoportban, bármi lesz is a vége a Sabadell elleni találkozónak – ezzel nagyjából a spanyolok is így vannak, elvégre ők sem juthatnak már tovább. Ugyanakkor a találkozó fontos, elvégre ez az utolsó éles bevetés a jövő szerdán startoló BL nyolcas döntő előtt, másrészt ez az utolsó alkalom, amikor hazai mérkőzésen vezeti csatába a csapatot Varga Zsolt.

A mester tíz fantasztikus esztendő után köszön el a zöldektől (s lesz főállású szövetségi kapitány), akikkel az elmúlt három befejezett szezonban háromszor lett dobogós a BL-ben (2019-ben nyertek ugyebár) – nem véletlen, hogy a ferencvárosiak afféle búcsúpartyként tekintenek az összecsapásra. Amelyet kivisznek a Hajósba, azaz a nyáriasra fordult időben igazán csodás körülmények közepette köszönhetnek el mesterüktől, plusz az is szempont, hogy az idén Belgrádban is a szabad ég alatt játsszák az F8 összecsapásait. Bónusz: a Fradi segíthet a bajnoki döntőben nemes küzdelemben legyőzött OSC-nek minél előrébb végezni a tabellán.

Ehhez persze az is kell, hogy a Nyéki-uszodában Varga Dániel gárdája még egyszer, utoljára megmutassa: nem véletlen, hogy április-májusban ennyire jól ment a csapatnak. És ezzel aligha lesz gond a Marseille ellen, mivel ez a „még egyszer, utoljára” kitétel szó szerint értendő: nyílt titok, hogy több kulcsember távozik, azaz ebben a felállásban kedden este lép fel utoljára a bajnoki ezüstérmes – ami azért elég komoly motivációt jelenthet. (Angyal Dániel bejelentette, hogy az ellenfélhez igazol, és a hírek szerint válogatott csapattársa is erre készül – nekik speciális lesz ez az egyébként tétnélküli meccs.) Ha mindkét magyar csapat nyer, az OSC akár az 5. helyre is katapultálhat a hármas körbeverésnek hála egyébként.

Korántsem mellesleg a zárókör egyetlen igazán nyitott kérdése, hogy a Recco vagy az Olympiacos végez az A-csoport második helyén – és ez számunkra is több egy Zalánki Gergő versus Vámos Marci csatánál. Mert ha a görögök ismét meglepnék az olaszokat, mint tették anno a nyitókörben, akkor ők játszanának a Fradival, míg a frissiben olasz bajnokságot nyert Recco már a negyeddöntőben összetalálkozna a tavaly a döntőben legyőzött Novi Beograddal. A nyolc között farkasszemet nézni a szerb házigazdával – ennél azért mindenkinek lenne jobb elképzelése, ez alighanem vissza is fog köszönni a medencében.

Bajnokok Ligája, 14. Forduló

B-csoport (kedd)

19.30 FTC-Telekom Budapest–Astralpool Sabadell (spanyol)
19.30 Genesys OSC Budapest–CN Marseille (francia)

19.45 Novi Beograd (szerb)–Spandau 04 Berlin (német)
20.30 AN Brescia (olasz)–Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)
Az állás: 1. Brescia 31, 2. Novi Beograd 29, 3. Ferencvaros 25, 4. Jug 16, 5. Marseille 13, 6. Sabadell 13, 7. Spandau 11, 8. OSC 10

A-csoport (szerda)
18.00 NC Vouliagmeni (görög)–Radnicki Kragujevac (szerb)
19.00 Pro Recco (olasz)–Olympiacos Piraeus (görög)
19.00 Jadran Split (horvát)–Waspo98 Hannover (német)
20.00 Zodiac CNA Barceloneta (spanyol)–Dinamo Tbilisi (grúz)
Az állás: 1. Barceloneta 36, 2. Recco 33, 3. Olympiacos 31, 4. Vouliagmeni 17, 5. Jadran 14, 6. Radnicki 12, 7. Dinamo 6, 8. Hannover 3

Vízilabda hírek