cover image
Női
Felnőtt Válogatott

Bíró Attila: „Sajnos belementünk ebbe a kamikaze-vízilabdába”

2023. július 18. 14:27

Sok mindent láttunk már a magyar női válogatottól, de 47 gólos meccset még nem (már a koreaiak elleni 64-0-t leszámítva), pláne úgy, hogy a vége 26-21. Bíró Attila sem volt boldog, hiába nyertünk.

Bíró Attila szövetségi kapitány:

„Sajnos, belementünk ebbe a kamikaze vízilabdába, amit mégiscsak a japánok erőltetnek alapvetően, és ebből kerekedett ki az, ami. Azzal nincs gondom, hogy lőttünk 26 gólt, bármilyen meccsen dicséretes teljesítmény ez, bármilyen csapat ellen. Nyilván a 21 az rengeget, nem is emlékszem, kaptunk-e ennyit bármikor, valaha... Szóval emiatt egyáltalán nem vagyok boldog az eredmény miatt, mert a védelmünket nagyon komolyan fel kell hozni. A kapusok nem nagyon kaptak segítséget, volt összesen három blokkunk, meg öt védés – ezzel itt a vébén a legjobb nyolcig el lehet jutni, de tovább nem. És egy ilyen meccs leginkább arra jó, hogy megingassa az önbizalmat a védekezésben, úgyhogy ezen most komolyan dolgoznunk kell. Mondanám, hogy az egyetlen pozitívum, hogy Japánnal már nem kell játszanunk, de innentől arra kell figyelnünk, hogy az Új-Zéland elleni mérkőzésen már olyan teljesítményt nyújtsunk védekezésben, amire lehet építeni.”

 

Hajdú Kata:

„Nagyon hálás vagyok a játékostársaimnak, a csapatnak, hogy befogadott, hogy ilyen fiatalon részese lehetek ennek a közösségnek, és ma lejátszhattam életem első válogatott mérkőzését. Mindentől függetlenül nekem nagy élmény volt, hogy ennyi gólt lőttem, az a társaim érdeme, hiszen nekik köszönhetően kerülök helyzetbe, vagy lőhetek ötméterest. Furcsa mérkőzés volt a mai, tény, a védekezésünk kevésbé működött, de a japánok ellen nagyon nehéz normális vízilabdát játszani. Dolgozni fogunk azon, hogy a negyeddöntőre minden összeálljon.”