cover image
Női
Felnőtt Válogatott

Bíró Attila: "Életem legszebb nyolc éve volt"

2023. augusztus 24. 11:20

Bíró Attila, a női válogatottat nyolc évig irányító szakvezető az alábbi szavakkal kíván elköszönni a csapattól és a szurkolótábortól.

„Először is hadd kezdjem azzal, hogy életem legszebb nyolc évét töltöttem a női válogatott mellett. Nagyszerű időszak volt, rengeteg sikerrel, hiszen huszonegy világversenyen vehettünk részt, ebből tizenötször játszhattunk legalább elődöntőt, és tízszer végeztünk dobogón. Rögtön elsőre Európa-bajnokok lettünk, aztán sikerült megszereznünk a magyar női vízilabda első olimpiai érmét, és a tavalyi világbajnoki ezüstérem nyolcezer szurkoló előtt szintén örök élmény, nem csak nekem és a csapatnak, de sok százezer magyar sportrajongónak. Köszönök mindent, először is a játékosoknak, aztán a stábom tagjainak, a családomnak, és mindenkinek, aki mellettünk állt, a nagyszerű szurkolóknak, és külön a Carpathian Brigade-nek, amelynek tagjai sok fontos mérkőzésre jöttek el, és biztatták a lányokat úgy, ahogy senki más. És ehhez hadd tegyem hozzá: nálam nagyobb szurkolója nem lesz a válogatottnak a következő években!”

Megjegyzés: a honlapunkon egy napja megjelent eredménysor szerint 17 világversenyen (olimpia, vb, Eb, Világkupa, Világliga) 11 alkalommal volt négy között a csapat, és 6-szor állt dobogón. Bíró Attila még nemzetközi versenynek tekinti a csapat két Európa-kupa szereplését (3. hely, 1. hely), a 2019-es Universiadét (2. hely) és a 2021-es olimpiai selejtezőt (1. hely).