cover image
Egyéb

BENU Magyar Kupa: jöhet a férfi, majd a női négyes döntő!

2022. december 7. 14:02

A Duna Arénában tartott sajtótájékoztatót a Magyar Vízilabda Szövetség a férfi és női BENU Magyar Kupa négyes döntőjében érdekelt csapatok képviselőinek részvételével. A férfiak kezdenek, pénteken az elődöntőkkel indul a sorozat végjátéka, a nők egy hét múlva küzdenek a serlegért.

„Legyen a vízilabdáé és a csapatoké a főszerep" - fogalmazott Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke a sajtóeseményen, majd megköszönte a BENU Magyarország elmúlt években biztosított támogatását, amely folytatódni fog a jövőben is.

Dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország vezérigazgatója emlékeztetett, tíz éve vezették be Magyarországon a BENU brandet, azóta az egyik legsikeresebb gyógyszertár-hálózattá alakultak.

„Az a filozófia, amivel menedzseljük a céget, megvan a vízilabdasport vezetésében is: professzionalizmus, a sikerre való törekvés" - mondta, majd hozzátette, a BENU szlogenjét is át lehet ültetni a két fél kapcsolatára. „Bizalom, gondoskodás, egészség. A bizalom töretlen 2015/16 óta. Gondoskodás - nemcsak a felnőttválogatottakat, hanem az utánpótlást is támogatja a háttérből a cég, amely a vízilabdasport egészségre nevelő törekvését is magáénak tudja" - tette hozzá Zlinszky János.

A BENU Magyar Kupában a férfiak négyes döntőjét rendezik meg először, pénteken a Honvéd és az OSC játssza az első, a Ferencváros és a Vasas a második elődöntőt.

„Nagy dolog nekünk, hogy itt lehetünk, ez a torna is a fejlődést, a csapatépítést szolgálja, mert a játékosaim olyan helyzetbe kerültek, amiben még nem voltak vagy nagyon kevesen voltak. Az a célunk, hogy ne csak pénteken, hanem szombaton is játsszunk" - mondta Szivós Márton, az Endo Plus Service-Honvéd vezetőedzője.

Varga Dániel, a Genesys-OSC Újbuda vezetőedzője kollégája felkészültségét dicsérte.

„Arra készítem fel a játékosaimat, hogy bármire... A tisztelet hangján kell szólnom a Honvédról, de magunkra koncentrálunk. Azt az arcát mutatnánk meg a csapatnak, ami által bármire képesek vagyunk. Én is pénteki és szombati meccsben gondolkodom. Készen állunk!"
vizilabda_mk_50.JPG
Egy éve a Ferencváros nyerte meg a kupát, Varga Zsolt, a címvédő vezetőedzője utalt a Bajnokok Ligájában eddig mutatott játékukra (győzelem Sabadellben, vereség Bresciában).

„A játékunk épülése egy folyamat, amiben vannak nehézségek, ezek leküzdése látszik a különböző eredményekben. Ezzel együtt a játék képe a nehéz mérkőzéseken keresztül tud fejlődni, ezek a legjobb értékmérők, ilyen lesz a Vasas elleni elődöntő is. Felkészültek vagyunk a hétvégére."

Slobodan Nikic, az A-Híd VasasPlaket vezetőedzője is megtapasztalhatta, milyen a Brescia ellen játszani, de az Euro Kupában szép győzelemmel jelentkezett a csapat a Crvena zvezdával szemben.

„Fontos a pénteki meccs, szerintem jó volt a felkészülésünk. Tudjuk, hogy milyen csapat a Ferencváros, nem lesz könnyű, de remélem, a Vasas-szurkolók nagy számban jönnek ki a meccsre, és ez segíteni fog minket."
vizilabda_mk_53.JPG
A döntőt majd szombaton rendezik a Komjádi-uszodában.

A nők egy hét múlva kezdenek, méghozzá sporttörténeti meccsel, hiszen az III. kerületi TVE női csapata először jutott a sorozat végjátékába - ott aztán rögvest az UVSE-vel találkozik.

Lukács Dénes, a III. kerületi TVE vezetőedzője így várja a hétvégét:

„Büszkék vagyunk arra, hogy bekerültünk a négyes döntőbe. Pár éve elképzelhetetlen lett volna egy ilyen felállás a női vízilabdában. Három éve indítottuk a női OB I-es csapatot, lépésre lépésre haladunk előre. Egyelőre a Szentes elleni bajnokival foglalkozunk, majd azután fordulunk rá a kupameccsre, ahol természetesen esélyesebb az UVSE. De mindent bele fogunk adni, komoly szurkolótáborok várhatóak, így egy jó hangulatú meccs is lehet belőle."

Az UVSE nem a bajnokságban, hanem az Egerhez és a Ferencvároshoz hasonlóan a Bajnokok Ligája hazai selejtezőtornáján lesz érdekelt a mostani hétvégén, így egyelőre erre koncentrálnak.

Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője szerint ez nem ismeretlen szituáció.

„Van már rutinunk ebben a sorozatterhelésben, és jól tudjuk a receptet: lépésről lépésre haladunk. Jelenleg az első BL-meccsre készülünk az Ethnikos ellen, de természetesen a fejekben ott van már a kupa is, nem kell senkinek sem a motivációról beszélni. Egyelőre rapszodikusak vagyunk a játékunkat illetően, egy meccsen belül is lehet komoly hullámzás. Igyekszünk úgy alakítani a koncentrációt, hogy felszabadultak legyenek a játékosok a kupahétvégére."

A másik ágon a címvédő Eger a Ferencvárossal találkozik.

vizilabda_mk_56.JPG Fehér András, az FTC Telekom másodedzője képviselte a csapatot Gerendás György vezetőedző távollétében, így összegzett:

„Nem vagyunk könnyű helyzetben ezekben a hetekben: helyenként jól játszik a csapat, helyenként nem úgy alakul a játék, ahogy tervezzük. Hat új játékosunk van, új csapatot kell építeni, amire eddig kevés idő volt, hiszen az Európa-bajnokság után a Világliga miatt is távol voltak a válogatottjaink. Amióta van női vízilabda a Ferencvárosban, sosem akartunk összekerülni az UVSE-vel, és mindig összekerültünk. Most nem, most a döntőben szeretnénk velük egy jó meccset játszani."

Sike József, a címvédő Tigra-ZF Eger vezetőedzője felidézte, hogy három éve mindig része volt a fürdésben a döntő végén, két és három éve a Dunaújváros másodedzőjeként.

„A legutóbbi három Magyar Kupát vidéki csapat nyerte, hozzászoktam ehhez, a fürdéshez is, idén is szeretnék beugrani a medencébe. A három fővárosi csapat szeretné ezt megakadályozni, kettő nagyon is, de természetesen szeretnénk a kupát megvédeni. Ami a hétvégi BL-selejtezőtornát illeti: a két spanyol csapat a végső győzelemre is esélyes, most felmérjük majd az erőnket ezen a hétvégén. Szép torna vár ránk a Ferencvárossal" - utalt az egri BL-csoportra (a Sabadell és a Mataro van ott a csoportban az FTC mellett).

vizilabda_mk_57.JPG Jelen volt a sajtótájékoztatón Manhercz Krisztián (OSC), Varga Dénes (FTC), Bátori Bence (Vasas), Fejős Róbert (Honvéd), Kiss Alexandra (Eger), Máté Zsuzsanna (FTC), Gyöngyössy Anikó (III. kerület) és Magyari Alda (UVSE), őket a sajtó képviselői faggathatták.

BENU Férfi Magyar Kupa, Négyes Döntő, Komjádi-uszoda

December 9., péntek
Elődöntő, 18 és 20 óra
Genesys-OSC-Újbuda-Endo Plus Service-Honvéd
A-Híd-VasasPlaket-FTC-Telekom

December 10., szombat
Döntő, 18:45

BENU Női Magyar Kupa, Négyes Döntő, Komjádi-uszoda

December 16., péntek:
Elődöntő, 18:30 és 20 óra
FTC Telekom-Tigra-ZF Eger
IIIl. kerületi TVE-UVSE

December 17., szombat
Döntő, 19 óra
Vízilabda hírek